5x inspiratie voor je volgende schoolreis

Weet je al naar waar jouw volgende schoolreis gaat?

Inspiratie nodig voor je volgende schoolreis als leerkracht? Dan lijsten wij voor jou graag 5 toffe schoolreizen op waar je leerlingen gegarandeerd geweldige herinneringen aan over zullen houden:

Inspiratie voor schoolreis 1: Puyenbroeck

Provinciale domeinen zijn altijd een goed idee om op schoolreis te gaan, maar dit is toch wel een heel leuke plek om naartoe te trekken met jullie kleuters of lagere schoolkinderen. Ze kunnen er ravotten in de speeltuin met waterspeelplaats, een rondrit maken met het treintje, bootje varen, minigolfen of de verkeersregels leren in het verkeerspark. Maar er is ook een grote sportsite met een binnenzwembad en een recreatiezone met glijbaan. Er is een skeelerpiste, skateramps en een golfbaan. Kortom, jullie schoolkinderen zullen zich hier niet gauw vervelen tijdens hun schoolreis.
 

Website

Inspiratie voor schoolreis 2: Plopsaland De Panne

Misschien niet meteen een pretpark waar je aan denkt om op schoolreis te gaan, maar wedden dat je je schoolkinderen dolgelukkig maakt met een schoolreis naar Plopsaland De Panne? Het meest bezochte pretpark van België! Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en al hun vrienden staan te popelen om jullie school welkom te heten. Plopsaland combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jonge en oudere kinderen. Fun verzekerd!


Website

Inspiratie voor schoolreis 3: De Gavers

Nog zo’n provinciaal domein waar we een schoolreis ten zeerste kunnen aanbevelen! In De Gavers kunnen kinderen ravotten in het speeldorp, trekken skates aan of gaan minigolfen.

Of wat dachten jullie van een dagje uniek waterplezier in het Gaversbad met verschillende baden en speelelementen? Met grote kinderen kunnen jullie gaan watersporten waar mogelijkheden eindeloos zijn: surfen, surfbiken, kajakken of met een roeiboot, kano of pedalo het meer op. Van een onvergetelijke schoolreis gesproken!


Website

Inspiratie voor schoolreis 4: Bosland

Op schoolreis in het kindvriendelijkste bos van Vlaanderen? Trek dan met je school naar Bosland in Overpelt, Hechtel-Eksel en Lommel, want voor kinderen zijn er speelbossen, schattenzoektochten, kinderwandelingen. Je kan er ook sporten, spelen en ontspannen.

Ook een leuke activiteit om te doen tijdens je volgende schoolreis is de Reus van Bosland beklimmen. Deze grote toren van 15 deuren hoog (dat is wel 30 meter!) laat je heel ver over de bossen uitkijken. Misschien zien jullie wel de kerktoren van bij jullie in de buurt? Tip: elke wandeling (met wegwijzertjes) die je doet in de Sahara komt langs deze mooie uitkijktoren, hoe je dus ook wilt wandelen, maakt niet uit. Wedden dat het jullie leukste schoolreis ooit wordt?


Website

Inspiratie voor schoolreis 5: Zilvermeer Mol

Een toeristische trekpleister waar je misschien zelf ooit op schoolreis bent geweest, is het Zilvermeer in Mol. Er is niet alleen een zwemvijver met glashelder water en een uniek witzandstrand, ook fonteinen, waterschermen-en kolken maken de waterpret compleet. Er is bovendien een veilige peuter-en kleuterspeeltuin, maar ook de waterspeeltuin en de uitdagende avonturenspeeltuin staan garant voor urenlang speelplezier voor grotere kinderen.

Je kan er roeien, waterfietsen, minigolfen, of een ritje maken met de elektrische minicars of op het gocartsparcours. Een schoolreis om nooit meer te vergeten en waar je misschien wel meerdere keren naartoe wilt gaan?

Website