Klimmen en klauteren bij Lago Speelpunt

Heel eerlijk? Indoor speelparadijzen staan vaak niet hoog op mijn verlanglijstje om naartoe te gaan. Lees: te veel gillende kideren, geen zicht op buiten, te klein. Uiteraard is de dochter wel grote fan.

LAGO Speelpunt echter, nodigde ons uit in hun speelparadijs van de nieuwe generatie, een 2.0, zeg maar, met niet alleen de klassieke klimkooien, maar ook met een supergroot klimgedeelte, een schaatsbaan en plekjes waar kinderen ook chill kunnen spelen. En of we dat graag even wilden uittesten.

Klimparadijs2.0

Een indoor speelparadijs in een oud zwembad

Speelpunt vind je terug in Zwevegem, niet ver van het altijd bruisende Kortrijk. Hier werd in 2015 een nieuw zwembad gebouwd door LAGO, en werd ineens ook een nieuwe bestemming gegeven aan het oude zwembad: een indoor speelparadijs. Het oude gemeentelijke zwembad kreeg een heuse make-over zonder de authenticiteit van het gebouw aan te tasten. Als je rondkijkt, vind je nog leuke herkenbare elementen in het interieur.  
 

Een indoorspeelparadijs in een oud zwemad

Zo veel meer dan een gewone binnenspeeltuin

Bij het binnenkomen in Speelpunt vallen niet alleen de traditionele ‘speelkooien’ op, maar vooral een kleurrijk gedeelte waar er geklommen kan worden. Er zijn 7 verschillende klimmuren van verschillende moeilijkheidsgraad. Fleur gaat meteen hier van start. Handig is dat er geen lange uitleg aan vooraf gaat en dat ze de levenslijnen gemakkelijk kan vast- en losklikken, waardoor ze snel van de ene hindernis naar de andere kan. Favoriet bij haar is een klimavontuur met een doorzichtige wand waarbij je een wedstrijdje kan houden om te zien wie er het snelst helemaal boven is. Ook de kleurrijke klimwanden zijn een hit. Midden in het klimgedeelte staat de 'stairway to heaven': een parcours van 12 hoge groene palen, dat toch wel echt voor veel kinderen een leuke challenge blijkt.

En het moet gezegd: door het feit dat het grootste gedeelte van de spelen zich in de ‘zwembadkuil’ bevindt, is de akoestiek hier stukken beter dan in een doorsnee binnenspeeltuin. Niet onbelangrijk toch voor een ouder die wel graag een kopje thee op het gemak drinkt? Ik zie zelfs een aantal ouders die daar ter plekke, met een heleboel spreadsheets tussen hen in, aan het vergaderen zijn. Ook dat lukt daar dus :-)

Zotte klimtoestellen in Speelpunt
Klimmen à volonté in Speelpunt
De Stairway to heaven in Speelpunt

Nog meer chille plekjes om te ontdekken

Uniek in Speelpunt is de samenwerking met Playmobil. De dochter is een Playmobil-fan en vond het dan ook zalig dat er met zoveel verschillende werelden kon gespeeld worden. Piraten, ijsprinsessen, dino-spotters, boomhut-avonturiers, … noem maar op.  Maar ook de LEGO-fans komen aan hun trekken, want ook voor hen is er naast de bouwhoek een flinke LEGO-verzameling aanwezig. 

Onder het zwembad zijn er nog meer leuke speelplekjes ingericht. Leuk is de boomhut waar Lemmie, de mascotte van Speelpunt, leuke verhalen vertelt. En een mooi ingerichte leeshoek waar kinderen even kunnen genieten van wat rust met een boek of een strip.

En we ontdekken ook nog wat interactieve games, een speleobox en een bouwhoek. En zowaar ook nog een kleine indoor schaatspiste.

Heb je nog kleine kindjes mee? Dan is er ook voor hen veel om mee te spelen: een hele grote Playmobil 1-2-3 hoek en ee speelgedeelte met zachte blokken.

Onze conclusie: Speel. is een dikke aanrader! Een ideaal uitstapje bij regenachtige vakantiedagen.  

Kom je van ver en wil je er een daguitstap van maken? Combineer Speelpunt dan met Kortrijk. Na tien minuutjes met de wagen sta je in het hart van de stad en kan je één van de boeiende musea bezoeken (Texture is bijvoorbeeld een dikke aanrader) of genieten van shoppen en heerlijk eten. 

SpeelpuntSpeleobox
Een gezellige leeshut in Speelpunt
LeghoekSpeelpunt