Magische kerstsfeer in Roeselare

Als echte Roeselaarse (ik ben intussen 39 jaar fiere inwoner van ‘mijn stad') ben ik misschien een beetje bevooroordeeld, maar Roeselare is tijdens de winterperiode echt een bezoekje waard, zeker met het hele gezin. Ontdek je mee waarom je tijdens deze lange kerstvakantie op uitstap moet naar het hart van West-Vlaanderen?

Ontdek de stad vanuit de hoogte

Kom je in alle gemak met de trein naar Roeselare? Dan kan je er niet omheen kijken. Op het Stationsplein staat een mooi reuzenrad, waarmee je gelijk een prachtig uitzicht hebt op de hele binnenstad. Of bewaar dat ritje op het reuzenrad misschien voor ’s avonds, want dan kan je genieten van de honderdduizenden warme mooie lichtjes waarmee de hele stad is aangekleed.

ReuzenradRoeselare
FamiliewinterpretRoeselare

Kerstsfeer voor jong en oud

Niet alleen het Reuzenrad zorgt voor kerstsfeer. Op de Grote Markt pronkt een ouderwetse carrousel en uiteraard een schaatspiste, want wat hoort er nu meer bij winter dan de schaatsen aanbinden en rondjes draaien over het marktplein? Vergeet daarna zeker niet om een bezoekje te brengen aan het huis van de Kerstman. Niet alleen heten de fotogenieke Kerstelfjes je welkom, maar je kan er ook op de foto met de enige echte Kerstman.
Voor de kleine kerstfans is er ook een ‘Ieniemienie Kerstzoektocht’. In 10 etalages zitten kersttafereeltjes verstopt; shoppen met de kindjes was dus nog nooit zo leuk.
En niet alleen de kleintjes kan je blij maken met een uitstap naar Roeselare. Wat dacht je immers van een heuse Tiktok Tour? Al voor het derde jaar op rij vind je verschillende TikTok-challenges bij 8 leuke versierde hotspots in de stad. Hou je smartphone dus alvast maar in de aanslag.

SchaatspisteRoeselare
HuisvandekerstmanRoeselare

Echte 'coureurs' in huis?

Roeselare blijft natuurlijk alom bekend als ‘wielerstad’. In een prachtig gebouw, midden in de binnenstad, is ‘Koers’ de hotspot voor alle liefhebbers van de Koers. Iedere vakantie opnieuw zorgt het museum voor een heuse kidstour, zodat het een leuk bezoek is voor jong en oud. Tijdens de Kerst kunnen de kleintjes op speurtocht met Kilianus de Kerkuil, die heel wat leuke opdrachten in petto heeft. Ook oudere broertjes en zusjes kunnen hun wielerhart ophalen met een roadbook, waarbij je aan de hand van 15 wervelende etappes alles te weten komt over de koers.
En heb je intussen een hongertje? Het restaurant in het museum serveert heerlijke fish&chips.
Of pik één van de andere restaurantjes uit en ontdek waarom Roeselare dit jaar 'stad van de smaak' was.

Tot gauw in Roeselare !

TiktokTourchallengeRoeselare