Met je kinderen naar het Museum voor Natuurwetenschappen

museum voor natuurwetenschappen
museum natuurwetenschappen

Met een peuter naar het Museum voor Natuurwetenschappen? Elke deed het!

Een dagje Brusselen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het Museum voor Natuurwetenschappen! Je bent er misschien zelf als kind al eens geweest, maar ondertussen is er nog veel meer leuks te ontdekken. Raaaaw!

Een dinofan in huis

'Ons zoontje is een echte fan van dieren. Nu de dierentuinen en kinderboerderijen gesloten zijn, zochten we een alternatief. Oké het zijn dan geen levende dieren in het Museum voor Natuurwetenschappen, maar dat het indrukwekkend zou zijn voor hem, daar twijfelde ik niet aan. Dus ik bestelde online onze ticketjes. We moesten ongeveer 2 weekjes wachten om in het weekend te kunnen gaan. Als je zelf een uur en dag wil kiezen, zou ik aanraden om goed op tijd je tickets te bestellen zodat je zeker bent van een plekje.

museum voor natuurwetenschappen

Onze ervaring?

'We hebben het museum bezocht met 3 kinderen (20 maanden, 2,5 jaar en 5jaar) en ze vonden het alledrie geweldig. Het museum is vooral bekend als thuisbasis voor de grootste collectie Dinosauriërs. Wij besloten de nieuwe galerij (sinds sept 2020) ‘Levende planeet’ te doen en of het een succes was! Tijdens deze route hoorden we meermaals ‘oooh’ als de kids onder andere de beer, de giraf en de leeuw zagen. Daarnaast kom je onderweg heel veel weetjes tegen en leren de kinderen aan de hand van doe-spelletjes meer over de biodiversiteit. Om het helemaal af te maken, zijn er ook nog grote schermen geplaatst waarop video’s afgespeeld worden en zijn er verschillende geluidsfragmenten. Kortom ... het was een geslaagde uitstap!'

museum natuurwetenschappen

Hoe kan je het Museum voor Natuurwetenschappen bereiken?

Het museum ligt in het centrum van Brussel. Je kan er dus voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Ga je met de trein? Stap dan af aan Station Brussel-Luxembourg. Van daaruit is het nog 5 minuutjes stappen tot aan het museum. Wij kozen ervoor om met de auto te gaan en parkeerden ons in Parking Forte Dei Marmi. Vanaf deze parking is het ongeveer een 6-tal minuutjes stappen naar het museum. Super gemakkelijk! Het enige nadeel? Bij aankomst aan het museum moet je een vrij grote trap op. We hadden zelf een buggy mee voor Louiz en dit maakte het niet zo handig.
 

Praktische info om het Museum voor Natuurwetenschappen te bezoeken

Aan de ingang kan je een gratis locker gebruiken, handig om de jassen en spullen in op te bergen. De toiletten zijn ook toegankelijk. Er staan verschillende handgels tijdens de route zodat je je handen kan ontsmetten als je een doe-spelletje gespeeld hebt.'

Alle info om het museum in alle veiligheid te bezoeken vind je op de website