Op en rond het water bij het Klein Strand in Jabbeke

Het Klein Strand in Jabbeke, op 15 minuten rijden van Brugge, is een begrip in de provincie West-Vlaanderen, voornamelijk voor de omwonenden die ’s zomers genieten van een frisse duik en van de vele kampeerders die hier op vakantie komen. Maar wist je dat het Klein Strand ook een echt leuk dagje uit is? Wij testten het voor je uit!

GlijbanenKleinStrand

Op en rond het water

Ook voor mij als rasechte West-Vlaamse was het Klein Strand nog nooit-ontdekt terrein. Meer dan tijd dus om op een zonnige zondag samen met de dochter in de auto te stappen en richting Jabbeke te rijden. Van op de parking lonkt de mooie grote blauw-gele glijbaan al, en we lopen dan ook direct richting meer.


Maar we zijn niet alleen gekomen om op het strand te liggen. We hebben zin in actie en daarvoor kunnen we terecht bij Dimitri en zijn team, die niet alleen flyboarden aanbiedt, maar ook een supergroot waterpretpark uitbaat. En of we actie zullen krijgen!

Vliegen boven het water

Flyboarden is een vrij nieuwe spectaculaire watersport, waarbij je door middel van twee krachtige waterstralen hoog boven het water wordt gespoten. Een echte professionele flyboarder kan wel 15 meter hoog boven het water tricks uitvoeren. Het fijne is dat je hier in het Klein Strand ook een initiatie kan doen; waarbij je 5 minuten meegaat op de board van een professional. Deze KidsFly wordt aangeboden vanaf 20 euro. Maar niet alleen kinderen zijn welkom, ook volwassenen kunnen het flyboarden zo uitproberen. Deze (anders nochtans stoere) mama laat het aan zich voorbijgaan (iemand moet de foto’s nemen, toch?) en dus gaat de dochter mee voor haar allereerste keer flyboarden. Het ziet er indrukwekkend uit en de dochter is behoorlijk onder de indruk van het gevoel alsof ze echt vliegt over het water. Een geslaagde initiatie dus!

KleinStrandFlyboarden
KleinStrandFlyboarden

Jump, jump, jump .....

Ook het aquapark, een drijvend waterpretpark, is een schot in de roos bij de dochter. We hebben er intussen al een flink aantal uitgetest in Vlaanderen en deze was toch echt wel de grootste in het rijtje. Dit aquapark is niets anders dan een combinatie van drijvende glijbanen, coole glibberige obstakels en megaveel fun. Voor Dimitri, de uitbater, gaat het allemaal om teambuilding; als gezin of vriendengroep samen op het park en elkaar over de vele hindernissen heen helpen. Wij zijn alleszins superfan! Laat ook slecht weer je niet tegenhouden, want er zijn wetsuits beschikbaar.
En na het glijden, vallen en weer opstaan, wacht de beachbar met ijsjes en drankjes op je.
Je vindt meer info op www.aquaparkbelgie.be.

KleinStrandAquapark
KleinStrandAquapark
KleinStrandAquapark
KleinStrandAquapark

Intussen hebben we van dat geravot in het water flinke honger gekregen en is het tijd om te lunchen. Net als iedere camping heeft ook deze een eigen huisrestaurant en dat is een … Chinees restaurant. Na een lekkere rijsttafel genieten we dan ook verder van het strand, de glijbanen en de gezellige sfeer op het Klein Strand.
 

Wil je langer verblijven bij het Klein Strand? Weet dan dat je er naast kamperen, ook terecht kan in appartementen of zelfs in een hotel. Tijds de zomer betaal je als dagjestoerist 5 euro entree.
Een ideaal dagje uit als je aan de kust verblijft of de omweg vanuit het binnenland voor een daguitstap meer dan waard!