Over bieren en beren - Bruges Beer Experience

Brugge is de plek waar we graag naartoe gaan om al eens een museumpje mee te pikken. We bezochten intussen al het Gruuthuusemuseum, het Frietmuseum, Chocolate Story, het Volksmuseum … en de bierliefhebber hier in huis vond dat het ook wel eens tijd werd om Bruges Beer Experience, een bezoekje te brengen. Ga je mee een biertje pakken?

BrugesBeerExperience

Op pad met een tablet

Op een druilerige zaterdagnamiddag duiken we vanuit de shoppingstraten Bruges Beer Experience in, dat een fantastische ligging  heeft net om de hoek van de Grote Markt.
De entree is eigenlijk al een pareltje voor de bierliefhebbers, want die is versierd met bierlogo’s, de ene al nostalgischer dan de andere. Op de eerste verdieping van het gebouw kan  je het café induiken, maar wij komen natuurlijk eerst voor het museum, of beter, de ‘experience’. We zijn vooral benieuwd of het leuk is voor het hele gezin, en of gezinsleden die geen bier drinken (de schrijfster van dit artikel dus), er ook iets aan hebben.

Ieder gezinslid krijgt een tablet en deze wordt meteen geïnstalleerd op volwassen versie of kinderversie. De kindertour gaat niet over bier en het hele brouwproces, maar over de legende van de Brugse ‘beer’. Binnen het museum mag Fleur op zoek naar de kindertekeningen, waarbij ze na het scannen telkens een stuk van het verhaal van de ‘Brugse beer’ te horen krijgt. Het is alleszins boeiend, want ze luistert naar alle afleveringen en op het einde van de tour moeten we zelfs nog even wachten op haar tot zij klaar is met de ontknoping van de legende. 

BrugesBeerExperience
BrugesBeerExperience

Intussen gaat de echtgenoot met de ‘volwassen’ tablet aan de slag en krijgt hij niet alleen leuke quizvragen, maar ook een boeiende uitleg over de wondere wereld van bier. We kunnen ook voelen aan de verschillende gebrande granensoorten en ruiken aan de verschillende aroma’s die toegevoegd worden.

Op de volgende verdieping gaat het verhaal op een interactieve manier verder. We mogen plaatsnemen in een koets, waarbij je met nostalgische Brugse achtergronden een gezinsfoto kan nemen; waarmee je later dan je eigen bieretiket kan laten printen. Best wel grappig om te doen en misschien een leuk idee voor een cadeautje.

Ook het onderdeel van bier over de hele wereld valt in de smaak. We hebben een hele tijd lol met de reclames van biermerken uit Afrika en Azië die we op groot scherm kunnen bekijken.

BrugesBeerExperience
BrugesBeerExperience
BrugesBeerExperience

De tour eindigt uiteraard (hoe kan het ook anders) met een bierdegustatie.  Je kan bij het aankopen van je museumticket al kiezen voor een ticket met degustatie of je kan gewoon ter plekke in het café ook nog biertjes bestellen. 

Of het een aanrader is voor gezinnen met bierliefhebbers? Zeker weten !

BrugesBeerExperience
BrugesBeerExperience