Proeven van het bakkerijmuseum in Veurne

Een museum over brood? Dat staat in Veurne!

Geef ons heden ons dagelijks brood…de traditie van het bidden is voor velen verleden tijd, maar de geschiedenis van ons ‘dagelijks brood’ is datgene wat op ons ‘menu’ stond…

Bakkerijmuseum in Veurne: dat is een topontvangst!

We werden vriendelijk ontvangen door Liesbeth, conservator en contactpersoon van het bakkerijmuseum. Door corona was het parcours lichtjes aangepast. Voor de kinderen was er een leuk boekje opgesteld ‘Krikke de kruimeldief’. Ook als volwassene kreeg je een bezoekergids die de nodige info verschafte. Onze knapen zijn echter niet altijd liefhebbers van opdrachtboekjes, dus volgden ze samen met ons de gids.

De wereld van de bakker

Je wordt meegenomen langs een wonderlijke collectie uit de werelden van het brood, speculoos, chocolade, ijs, snoepjes... Eén voor één pareltjes uit de bakkerswereld. Jammer konden de kinderen geen eigen broodje bakken. Want zo’n workshop, maakt een bezoek aan een bakkerijmuseum voor hen echt af. Helaas... 

Onze conclusie over het Bakkerijmuseum?

Conclusie van ons bezoek? Als je in de buurt van Veurne bent, is dit museum zeker een leerrijke tussenstop. Een leuke ontmoeting met het bakkererfgoed.  

Neem gerust ook eens een kijkje op de site: daar vind je via de ‘Agenda’ wel toffe activiteiten die er te doen zijn, tips: vb. Elke 1e vrijdag van de maand kan je er een echt ambachtelijk brood kopen, een Paaszoektocht of Paaskoekjes take-away workshops. En elke eerste zaterdag van de maand kan je dit museum zelfs gratis bezoeken!

En er staan vb. zelfs receptjes (Doe-, bak- en leestips in coronatijden) op de site, zodat je thuis ook eens je bakkerskunsten kan uithalen.