Uitgetest: een dagje De Schorre mét trollenworkshop

Trol in De Schorre

Recreatiedomein De Schorre in Boom: het zal bij velen wellicht een belletje laten rinkelen, en de link met Tomorrowland wordt al snel gelegd. Neem het echter van ons aan: ook zonder dat festival is er in Boom heel wat te beleven. Zo mochten wij onlangs een ‘trollenworkshop’ uittesten, en we genoten er van een goedgevulde dag. Lees maar even mee!

Het weer voorspelde niet veel goeds voor de dag waarop we De Schorre zouden gaan verkennen, maar gelukkig was het droog toen we in Boom arriveerden. Daar zouden zonen Leon (bijna 9) en Louis (bijna 7) een eigen trol in elkaar mogen knutselen tijdens een begeleide workshop. Om de jongens alvast wat inspiratie te geven, trokken we eerst het domein in om de reuzegrote trollen met eigen ogen te zien. Hun enthousiasme om daarna zelf aan de slag te gaan werd er alleen maar groter op.

Bovendien zagen ze onderweg naar de workshop allerlei leuke activiteiten, zodat ze de dag al helemaal begonnen vol te plannen. ‘Kijk, minigolf! Oh, en waterfietsen! Speelpleintjes! En daar, een klimparcours! En kijk, een blotevoetenpad!’ We beloofden om na de workshop lang genoeg te blijven om één of meerdere activiteiten uit te testen - zolang het droog zou blijven tenminste.

Blotevoetenpad

En toen was het tijd om hun creativiteit bot te vieren en hun eigen trol tevoorschijn te toveren, onder deskundige begeleiding. Mama en papa konden even gaan wandelen op het domein (en iets gaan drinken, altijd mooi meegenomen) terwijl de jongens geestdriftig aan de slag gingen. Toen we hen twee uur later terug gingen ophalen, stonden ze te blinken van trots bij hun eigen kunstwerk. En of het een succes was geweest!

Trollenworkshop
Trollenworkshop

Na al die handenarbeid was het tijd om de innerlijke mens te versterken. We haalden onze picknick boven en installeerden ons op één van de picknickbankjes, mét zicht op twee trollen die gezellig in het gras naar de hemel liggen te kijken. Lunch with a view, dat smaakt toch net iets beter. Helaas begon het te regenen net voordat we aan ons dessertje wilden beginnen. We vreesden dat de rest van de dag letterlijk in het water zou vallen en gingen – met tegenzin – terug op weg naar de auto.

Trol in De Schorre
Trol in De Schorre

Onderweg werd het echter al snel terug droger en na een tussenstop aan het speelplein besloten we om ons ondanks de dreigende wolken nog aan een spelletje minigolf te wagen. Dat minigolfen bleek nog niet zo gemakkelijk voor de twee jongsten, maar onder de deskundige begeleiding van papa waanden ze zich al snel Tiger Woods Junior. Enthousiast gingen ze telkens al even gaan piepen op de volgende baan welke hindernissen ons nu weer te wachten stonden en gaven ze vol overgave het beste van zichzelf. Mama en papa probeerden elkaar af te troeven (maar eindigden met een gelijke stand) en genoten van de mooie omgeving. Dolle pret voor iedereen dus!

Minigolfen in De Schorre
Minigolfen in De Schorre

We hadden er eigenlijk rekening mee gehouden dat we halverwege de handdoek in de ring zouden moeten gooien omdat de regenbuien elk moment konden losbarsten, maar wonder boven wonder haalden we (min of meer) droog de eindmeet. We waren inmiddels zo optimistisch dat we vol goeie moed ook nog een rondje wilden maken met de waterfietsen. Iets té optimistisch van ons, want halverwege braken de hemelsluizen open. In sneltempo terug dan maar.

Waterfietsen in De Schorre

Maar hé, we hebben wel alles uit onze dag gehaald wat we eruit konden halen met deze weersomstandigheden. En we weten nu al dat we nog eens terug zullen moeten gaan, want dat blotevoetenpad moeten we toch ook eens uittesten?!

Topdag in De Schorre