Uittip: kriebelen in Insectopia in Mechelen

Begin van het verhaal in Insectopie

Voel je het al kriebelen?

Zin in een krokusvakantietip? Dan is de expo Insectopia, in het bos naast Technopolis in Mechelen een beestige aanrader volgens ons!

 

zoektocht in insectopia

Ideale activiteit om met de kinderen te doen

Insectopia....de naam zegt het zelf.... De kinderen zijn geboeid tot het laatste beestje. Ze kunnen de insecten van dichtbij bekijken zonder het gevaar om geprikt te worden. Hun verwondering is dan ook groot als ze de uitleg op de bijhorende platen lezen. Iedereen heeft aan de inkom een invulboekje gekregen. Onze kleinkinderen vinden dat altijd een plus voor elke activiteit.

Onderweg vullen ze de gegevens in en thuis kunnen vanuit het boekje knutselen en hun fantasie de vrije loop laten. Het park staat vol grote insecten. Alle details zijn duidelijk te zien. De kinderen herkennen vooral de gekende (vervelende) insecten maar verschieten toch van de leefwijze van die diertjes. Ze krijgen ook goed een idee over de moeite die deze dieren moeten doen om in leven te blijven.

Nog enkele tips voor vertrek naar Insectopia

Ze vinden Insectopia een belevenis voor iedereen: de jongsten vanaf 2 jaar bekijken vooral de grote dieren, de 7 tot 12-jarigen vinden de zoektocht superleuk, de ouderen leren veel over de wereld van de insecten bij.

Bij regenweer: zeker botten aan doen. Ze vinden een plastiek mapje tegen het nat worden van hun boekje zeker geen overbodige luxe. Ter plaatse krijg je een potloodje.

De uitgestippelde paden zijn niet echt buggy-vriendelijk.

Insectopia is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De parking achteraan het gebouw ligt er bij regenweer nogal drassig bij.

Insectopia, een wereld apart

Waarom Insectopia geen saai bezoek is

Wij vonden het een zeer originele tentoonstelling. Op de uitlegplaten en luisteruitlegplaatsen is de uitleg boeiend en niet langdradig. We deden er (ondanks de regen) anderhalf uur over om de hele toer te doen.

In coronatijd zijn de paden uitgestippeld en kan je niet in tegengestelde richting lopen, wat niet zo leuk was voor de kinderen want ze wilden toch nog eens naar die vorige gaan kijken.

Na het bezoek aan Insectopia kan je iets warms gaan drinken in de cafetaria van Technopolis. Voor de grotere kan je daarna nog een bezoek aan Technopolis brengen. Wat ook altijd een dikke vette aanrader is! 

Een ticket kost 8 euro. Je ticket voor Technopolis is niet geldig, je hebt een apart ticket nodig voor een bezoek aan Insectopia. Of een combiticket.