Waarom je Hippo.War in Waregem eens moet bezoeken met kinderen

Het Museum Hippo.War in Waregem nodigde ons onlangs uit voor een bezoek met rondleiding. 
Het programma is voorlopig nog wat anders door corona, maar hopelijk kunnen de gewone bezoeken en schoolbezoeken binnenkort weer van start gaan. 

Paarden
Zadels

Paarden tijden WOI

Het eerste deel van de expo focust zich op Wereldoorlog I in de streek rond Waregem. We krijgen eerst een korte historische inleiding om het belang van paarden in Waregem aan te tonen. Daarna volgt de evolutie tot aan de oorlog en wat deze oorlog betekende voor de streek en de paarden. 

Er zijn heel wat historische voorwerpen terug te vinden in het museum, bijna allemaal afkomstig van 1 verwoede verzamelaar die een heel genereuze schenking deed aan het museum. 

Wat het meeste indruk maakte op mijn dochters? Het skelet van een paard, de historische zadels (en de zadels die ze mochten uittesten) en het nagebouwde paardenziekenhuis. 

uniform

De VS

Het tweede stuk van de expo gaat over de Verenigde Staten. Hier kom je meer te weten over mensen die destijds hun droom achterna gingen en emigreerden naar de VS. 

Dat het niet altijd een makkelijke weg was, wordt vrij snel duidelijk. 

Ook blijft de link met het eerste deel van de expo aanwezig. Oorlog blijkt een heel belangrijke rode draad die telkens terugkomt. De dochters leren er bij over de VS zelf, maar ook nog steeds over WOI en hoe dit ook een impact had op gezinnen aan de andere kant van de oceaan. 

Amerikaanse vlag