Wandelen en spelen in de Gavers in Harelbeke

Herfstweekends vragen om leuke gezinswandelingen. Zo trokken wij een tijdje geleden naar De Gavers in Harelbeke om van de herfstzon te genieten en de benen te strekken tussen het groen.

Provinciaal Domein De Gavers ligt in de buurt van Kortrijk, bij Harelbeke, en is met 188 hectare het grootste groendomein in de buurt. Binnenkort komt daar zelfs nog een grote 20 hectare bij. Er zijn twee toegangspoorten met bijbehorende gratis parking. We laten de auto achter bij parking ‘Stasegemsesteenweg’ en wandelen het groendomein in. Bij deze parking ligt direct het nieuwe natuurspeelterrein, dat in 2019 werd aangebouwd en vervolledigd. Het speelterrein is mooi opgebouwd met natuurlijke kleuren en materialen. We spotten een leuke boomhut, klimbomen, een ‘holle eik’ met een glijbaan en een leuke hangbrug van meer dan 12 meter lang. Achter de speeltuin ligt een ‘speelbeek’, met wat kabbelend water, stenen en heel veel ruimte om dammetjes te bouwen en heerlijk vies te worden.  Hier komen we zeker nog terug! Dit natuurspeelterrein is ook de ideale plek voor een toffe picknick.

Speeltuin-DeGaversHarelbeke

Een echte aanrader, de Gavers!

Na een lange speelpauze wandelen we langs het mooie meer en spotten prachtige rood-met-witte paddenstoelen. We kiezen voor het mooie pad direct langs de waterkant. Er loopt echter nog een buggy- en rolstoelvriendelijk pad iets verder van de waterkant.
Een tweetal kilometer verder kunnen we pauze houden bij nog een speeltuin en komen we voorbij de zwemvijver. In het verleden kwamen we hier tijdens de zomer of tijdens warme lenteweekends al gratis zwemmen in de mooie zwemvijver, met bijbehorende ligweide.

Klimmen en klauteren
We komen ook voorbij een leuke klimwand en hoogteparcours. Op zomerse zondagen en in het voorjaar kan je hier terecht voor een leuke ‘avonturenzondag’, waarbij klein en groot verschillende parcours kunnen uitproberen. Fleur kijkt er al naar uit om de verschillende ziplijnen en hoogteparcours tussen de bomen uit te proberen. 
Langs het meer, een kijkhut en een mooi bospad genieten we verder van een deugddoende herfstwandeling.
Een echte aanrader, de Gavers!

 

Speeltuin-DeGavers
PaddenstoelenzoekenDeGavers