Waterpret in LAGO Olympia

Lago zwembad olympia

We gingen al vaker naar LAGO Rozebroeken en da’s altijd dolle pret. Het leek ons dus wel leuk om ook eens op verkenning te gaan in een ander zwembad van LAGO.En als uitgeweken West-Vlaamse sprak de keuze voor zich: ik heb nog heel wat herinneringen aan het ‘oude’ Olympia zwembad in Brugge, dus wou ik weleens met eigen ogen zien hoe hard het daar veranderd is. (Spoiler: heel hard!)

Nat plezier in het LAGO zwembad

Toen onze jongens op een dinsdagavond hun zwembrevet haalden tijdens de zwemles, maakten we meteen plannen om dat weekend LAGO Olympia te gaan uittesten. Het ideale moment, toch? En toen … kwam corona roet in het eten gooien. Want die zaterdag begon de lockdown. Onze plannen werden meteen naar de diepvries verwezen. 

Toen de toeristische attracties opnieuw opengingen, hadden we eerlijk gezegd wat last van koudwatervrees en wilden we eerst even de kat uit de boom kijken. Maar al snel bleek dat er overal heel wat maatregelen werden genomen, en dat is bij LAGO niet anders. Dus maakten we onlangs met een gerust hart éindelijk dat lang beloofde uitstapje. De zonen waren dolenthousiast – ze hadden er dan ook een half jaar moeten op wachten …

We reserveerden online een plekje en trokken gewapend met ons mondmasker en identiteitskaart richting Brugge. In al ons enthousiasme hadden we daarbij echter een klein detail over het hoofd gezien: Club Brugge speelde die namiddag thuis tegen Anderlecht, en laat LAGO Olympia nu nét naast het stadion liggen. Maar we hoefden ons nergens zorgen over te maken: we vonden nog vlotjes een parkeerplaatsje op het terrein en met het gejoel van de supporters op de achtergrond (1-0 op het scorebord) konden we naar binnen.

In het zwembad ging dat gejoel overigens gewoon verder, maar dit keer waren het onze boys die uitriepen: ‘Wauw, kijk eens wat een hoge golven!’ ‘Zo’n coole glijbaan!’ ‘Heb je gezien hoe snel ik ging?!’ ‘Ik wil nog een keer!’ Alles werd vakkundig uitgetest en goedgekeurd: het golfslagbad, de waterspeeltuin met toestellen, de kleine glijbaantjes én de grote, de bubbelbaden, de stroomversnelling … De wildwaterbaan was jammer genoeg gesloten, maar dat lieten we niet aan ons hart komen.

Ook buiten was het zalig vertoeven: zo’n warm zwembad op een kille en grijze namiddag vonden we heerlijk, en al helemaal toen het begon te regenen. De jongens testten er uitvoerig uit hoe lang ze onder water konden blijven, en ondertussen probeerden wij te gissen wat de stand was in het voetbal op basis van de supportersgeluiden die we opvingen. 

Terwijl we van het ene gedeelte van het zwembad naar het andere liepen probeerde ik me het vorige zwembad voor de geest te halen, maar om eerlijk te zijn: er zijn weinig tot geen herkenningspunten van toen terug te vinden in dit nieuwe zwemparadijs.  Veel tijd om daarbij stil te staan kreeg ik ook niet: de jongens switchten quasi onvermoeibaar tussen de verschillende baden en glijbanen, en dus huppelden vader en moeder dan maar achter hen aan (iets minder onvermoeibaar, eerlijk is eerlijk). 

Had het aan onze zonen gelegen, we zaten daar de hele dag. Maar na een paar uur zat ons tijdslot erop en was het welletjes geweest. Het verdict na ons middagje LAGO Olympia luidde in elk geval eensgezind en heel duidelijk: voor herhaling vatbaar!

zwemmen bij LAGO

Checklist voor je gaat zwemmen bij LAGO

LAGO Brugge Olympia, Doornstraat 110 - 8200 Brugge. Telefoon: 050/67.28.70

Reservatie is aan te raden via https://www.lago.be/brugge, ter plaatste tickets kopen is enkel mogelijk als er nog plaatsen beschikbaar zijn. Tickets kosten €10,70 voor volwassenen, €7,50 voor kinderen 4-11 jaar en €2,30 voor kinderen tussen 3 maanden – 3 jaar. Ter plaatse betaal je €1 meer. 

lago zwemmen