WinterFloridylle – een magisch sprookjesbos in de Plantentuin

Tijdens de koudste en donkerste dagen van het jaar verandert de Plantentuin in Meise (waar we intussen al een paar keer met veeeeeel plezier op uitstap gingen) in een magisch sprookjesbos. Heel erg benieuwd gingen we op uitstap naar Meise om diezelfde Plantentuin nu eens in het donker te bezoeken. Kijk je even mee?

WinterFloridylle

Met de tickets op zak en een gereserveerd tijdslot reden we op een zondagavond richting Meise. Van een aantal vrienden en kennissen kregen we immers al een paar keer de tip om toch zeker ooit eens WinterFloridylle te bezoeken, dus we hadden meer dan zin in het 3,5 kilometer lange parcours met meer dan 20 lichtinstallaties die allemaal geïnspireerd zijn op de plantenwereld. Ook de bijbehorende muziek is speciaal hiervoor gecomponeerd en op een aantal plekken zijn er zelfs geurinstallaties voorzien.

WinterFloridylle
WinterFloridylle

En of het de moeite was? Naar mijn gevoel was dit het mooiste lichtfestival dat ik ooit zag (en we hebben er de afgelopen jaren toch al een paar bezocht). Zelfs tussen de kunst- en lichtinstallaties door wordt het parcours aangeduid door verlichte bomen of kleine leuke lichtelementjes.
Helemaal bij het begin in de buurt van de Oranjerie; is een magisch verlicht pad langs de vijver, een eerste echt wauw-momentje. Het is één van de vele keren dat we tegen elkaar zeggen dat het echt magisch is en af en toe hebben we echt het gevoel dat we door het decor van een sprookjesfilm lopen.

Een betoverde vijver met verlichte golven bijvoorbeeld, of een plek tussen de bomen waar vette beats en neonlichten het bos even een Tomorrowland-gevoel geven. De dochter is vooral fan van de boom die wel op stromende lava lijkt te staan. ‘Kijk, mama, de vloer is hier echt lava’.
En als we dan even verder nog allemaal een marshmallow boven het vuur mogen roosteren, dan is het magische plaatje helemaal compleet.

WinterFloridylle
WinterFloridylle
WinterFloridylle
WinterFloridylle

De tour loopt uiteraard ook langs het grote serregebouw, dat je wellicht wel kent van de leuke tropische foto’s of de baby’s die op een lotusblad worden gefotografeerd. En het leuke is dat dit serregebouw tijdens het lichtfestival gewoon ook open is en je dus met je gezin even op nachtsafari kan (gelukkig zonder de beesten dan). Echt tof om in het donker tussen al die tropische reuzen te kunnen lopen.

We eindigen ons bezoek met een lekker hapje bij één van de foodtrucks en kletsen nog heel de weg naar huis hoe tof deze uitstap wel was. Hier komen we zeker nog naar terug!

WinterFloridylle
WinterFloridylle

Praktische info

- WinterFloridylle loopt nog tot en met zaterdag 8 januari in de Plantentuin in Meise.
- Je moet vooraf een ticket aankopen. Er wordt gewerkt met tijdsloten vanaf 18 uur. De Plantentuin blijft open tot 23 uur.
- Het parcours is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
- Vanaf 12 jaar en 2 maanden moet je je CST kunnen voorleggen en gedurende het volledige parcours moet je een mondmasker dragen.
- Op een aantal plekken kun je eten en drinken kopen; en bij de ingang van de Plantentuin staan er enkele leuke foodtrucks.