Word zelf machinist in Train World

Laat je onderdompelen in de wereld van treinen in Trainworld

Hebben je kids altijd al eens zelf een trein willen besturen? Dit kan in Train World! Laat je onderdompelen in de wereld van de treinen en leer alles over de geschiedenis, de wagons en de signalering.

Op naar het Treinmuseum met een peuter

Wanneer we een treinspoor passeren, kijkt Louiz altijd heel gefascineerd naar de treinen die langskomen. Wat is er dan beter dan een bezoekje aan het treinmuseum in Brussel? We hadden geluk want we konden de dag nadien al gaan, dus geen weken wachten tot je ticketjes kan bemachtigen, ideaal! We twijfelden om met te trein te gaan, maar besloten toch last minute om de auto te nemen zodat we op tijd terug thuis zouden zijn voor Louiz zijn dutje. Het museum ligt net langs het Station van Schaarbeek, dus als je kids wat ouder zijn, is het ideaal om er met de trein naartoe te gaan. Een uitstapje met de trein is sowieso al een hele beleving op zich.

Trainworld bezoeken met een peuter? Dat kan!

Louiz is nog maar 22 maanden, dus hij begrijpt natuurlijk het hele verhaal en de geschiedenis niet van de treinen. Oudere kinderen zullen volledig opgaan in het verhaal en alles daar rond. Toch was het voor Louiz een indrukwekkende ervaring en ook voor ons was het een hele fijne ervaring. Wij gaan sowieso nog eens terug!
 

Hoe kan je Trainworld bereiken?

Het museum ligt in het oude station van Schaarbeek en is makkelijk te bereiken met de wagen en het openbaar vervoer. Parkeren kan op de B-parking van de NMBS, net naast het museum. Toen we de parking op reden, kwam er net een trein toe in Station Schaarbeek. Louiz was al helemaal in de ban van de trein, dus het beloofde een leuke uitstap te worden en dat was het ook!

Wil je meer weten over het Treinmuseum zelf?

Er zijn 4 hallen die elk hun eigen verhaal vertellen, van alle info over de eerste trein, tot luxe- en thematreinen. Het museum stelt niet alleen heel wat locomotieven en rijtuigen tentoon, maar je kan er ook een audiogids verkrijgen, een spoorweghuisje bezoeken, ontdekken hoe de seingeviging in elkaar zit en zelf een machinist worden. Vooral dat laatste was een schot in de roos voor Louiz. Hij vond het geweldig om net écht met een trein te rijden. Je kan zelf gas geven, remmen en toeteren om de mensen te waarschuwen dat er een trein aan komt. Er valt dus heel wat te beleven in Train World en vooral de simulator is een echte aanrader.

Aanrader: bezoek de Expo 'Op het spoor van Suske en Wiske'

Naar aanleiding van het nieuwe stripalbum 'De Fluitende Olifant', kan je in Train World een mini-expo bezoeken. Je komt er alles te weten over hoe het nieuwe stripalbum tot stand kwam en je vindt er ook originele tekeningen en schetsen. De mini-expo loopt van 5 februari tot en met 7 maart. De mini-expo is te vinden in het historisch station Schaarbeek, het eerste gebouw van Train World.

Nog enkele praktische tips...

Het hele museum is toegankelijk voor zowel buggy’s als rolstoelen. De toiletten en een verzorgingstafel zijn beschikbaar. Het museum is in 2 gebouwen, dus we vonden het fijn om onze jas bij te houden zodat we hem konden aan doen om van het ene naar het andere gebouw te wandelen. Er staan voldoende handgels tijdens de route zodat je je handen kan ontsmetten.