FeliX Art & Eco Museum genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2023

FeliX Art & Eco Museum

Het FeliX-project is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2023, de meest prestigieuze museumprijs in Europa. Hun erfgoedensemble, geïnspireerd door de boer-schilder Felix De Boeck, krijgt hiermee internationale erkenning, en daar zijn ze heel trots op. FeliX ploegt voort...

De prijs gaat naar een museum dat sterk en innovatief is in diverse domeinen van de werking en bezoekers een unieke sfeer, een inspirerend verhaal en presentatie biedt. Daarnaast wordt er ook belang gehecht aan creatieve inzet op vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Van 2D naar 3D, van het beeld naar verbeelding, van een abstract schilderij van Felix De Boeck naar een ensemble van kunst, natuur en erfgoed. Daar staan ze voor. Net zoals Felix pionieren ze vanuit Drogenbos, bouwen ze samen met de lokale gemeenschappen een 'community museum' uit met een regionale, en nu ook internationale uitstraling. 

Ze zijn vooral heel dankbaar voor de steun van hun partners, bezoekers, lokale verenigingen en in het bijzonder ook van de vrijwilligers. Deze nominatie en erkenning zijn ook voor ieder van hen. 

De winnaars van de EMYA worden bekendgemaakt tijdens de officiële uitreiking van de EMYA-prijzen tijdens de jaarlijkse conferentie van het Europees Museumforum van 3 tot 6 mei 2023 in het Museu Historia de Barcelona

Meer info over EMYA en de andere Europese genomineerden vindt u hier.

FeliX Art & Eco Museum