Heropening Vlindertuin in Lieteberg

Laat je verbazen door de dansende pareltjes in de Vlindertuin in Bezoekerscentrum Lieteberg (Zutendaal) met Europese dagvlinders. Wist je dat het Bezoekerscentrum Lieteberg niet alleen een insectenmuseum herbergt, maar ook een uitzonderlijke Vlindertuin? In de weelderige Vlindertuin vind je enkel Europese vlindersoorten.

In plaats van glas, is de koepel van de Vlindertuin gemaakt van gaas, waardoor het onderhevig is aan de seizoenen en het weer. Tijdens de winterperiode gaan de vlinders in winterslaap. Op 1 mei openen ze weer onze poorten! Kom en ontdek vlindereitjes, rupsen en poppen tussen meer dan 75 verschillende plantensoorten. Elk plantje dient als voedsel- of nectarbron voor minstens één vlindersoort. Wist je trouwens dat ze bij het Bezoekerscentrum Lieteberg deze planten, waaronder netels en wijnruit, speciaal kweken?

Als de zon schijnt, wordt een bezoek aan de Vlindertuin extra bijzonder, want dan fladderen prachtige inheemse dagvlinders om je heen. Vlinders kunnen geen eigen lichaamswarmte produceren. Om te kunnen vliegen, moeten ze zich eerst opwarmen in de zon. Welke vlinders kun jij spotten? De Dagpauwoog, Atalanta, Koninginnepage, ...? Bereid je camera maar voor!

Op zoek naar een educatief uitje over vlinders? Ga samen met een deskundige gids op ontdekkingstocht door de leefwereld van vlinders en ontdek de bedreigingen voor hun voortbestaan. 

Reserveer een groep met gids

Praktisch

Vanaf woensdag 1 mei tot en met maandag 30 september 2024 is de Vlindertuin elke dag open van 10 uur tot 18 uur. Opgelet: laatste ticketverkoop Insectenmuseum en Vlindertuin om 17 uur.

Groepen vanaf 20 personen: vooraf reserveren via www.lieteberg.be

*De toegang tot de Vlindertuin is inbegrepen in het toegangsticket voor het Insectenmuseum en in het combiticket. Het is niet mogelijk om een apart toegangsticket aan te kopen voor de Vlindertuin.

Meer info