Het Speelgoedmuseum in Mechelen gaat verhuizen!

Na 42 jaar als een vaste waarde te zijn op Nekkerspoelstraat 21, nadert het Speelgoedmuseum Mechelen zijn verhuisdagen. Sinds de opening in april 1982 heeft het museum bijna 3 miljoen bezoekers verwelkomd en ontelbare glimlachen verzameld. Maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

De laatste 6 maanden nostalgie in de Nekkerspoelstraat 21 voor Speelgoedmuseum Mechelen

Achter de schermen werkt het team al geruime tijd aan een nieuwe museumbeleving op een gloednieuwe locatie: het nieuwe station van Mechelen. Maar voordat de deuren van het huidige museum voorgoed sluiten, willen ze iedereen aanmoedigen om nog een laatste keer nostalgische spelherinneringen op te halen in de vertrouwde Nekkerspoelstraat! Dit kan nog tot het einde van de zomer.

Speelgoedmuseum Mechelen begrijpt dat velen prachtige herinneringen koesteren aan het huidige museum. Daarom nodigen ze iedereen uit om te komen genieten en herinneringen op te halen voordat de deuren onherroepelijk sluiten voor het publiek in het Mechelse Novagebouw. Kom langs en deel nog een laatste keer in de magie van het Speelgoedmuseum op zijn vertrouwde plek.

Deel je herinneringen met Speelgoedmuseum Mechelen

Met meer dan 40 jaar geschiedenis is het Speelgoedmuseum Mechelen een ware schatkamer van herinneringen en avonturen. Van de eerste stappen binnen de muren van het museum tot aan de kleurrijke speelse ervaringen die velen hebben gehad, het museum heeft talloze verhalen te vertellen.

Als een warme uitnodiging aan iedereen, doet het museum een beroep op jullie. Of het nu gaat om herinneringen aan verjaardagsfeestjes, bijzondere ontmoetingen, of leuke weetjes over de collectiestukken, jouw verhaal is waardevol!

Stuur je foto's, anekdotes en nostalgische verhalen naar het Speelgoedmuseum Mechelen. Samen willen we deze rijke geschiedenis in de spotlights zetten en het hoofdstuk in de Nekkerspoelstraat afsluiten met een knal vol prachtige herinneringen. Jouw bijdrage maakt het verhaal van het Speelgoedmuseum compleet en helpt om deze unieke plek te eren voor de generaties die komen!

De activiteiten stoppen nog niet

Tot en met de zomer heeft het Speelgoedmuseum Mechelen een boeiende reeks activiteiten gepland om het hoofdstuk in de Nekkerspoelstraat in stijl af te sluiten. De laatste tentoonstelling, 'PlayZone Europe', die in januari werd geopend, loopt nog tot eind mei.

In de paasvakantie worden er LEGO-dot workshops gehouden waarbij bezoekers kunnen meebouwen aan een grote LEGO-kaart die vervolgens naar een andere locatie in de stad zal verhuizen. Daarnaast zal het museum ook deelnemen aan de Mechelse Buitenspeeldag en Erfgoeddag. Binnenkort wordt ook een nieuwe huisstijl gelanceerd die de toon zal zetten voor de nieuwe museumbeleving in het nieuwe station.

En tijdens de zomer is er ook genoeg te beleven! Bezoekers kunnen zich verheugen op verschillende spelnamiddagen, van een reis rond de speelgoedwereld tot een namiddag vol leuke gezelschapsspelletjes. Kortom, er staat nog heel wat op de planning bij het Speelgoedmuseum Mechelen!

Bezoek jij Speelgoedmuseum Mechelen nog eens voor een nostalgisch bezoek?

Laat je inspireren door de reportage van Riebedebie-reporter Katrien

Lees de reportage nu