NIEUW: kleuters & peuters verkennen het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde

Niet aankomen? Vooral wel aankomen! Dat is de boodschap van dit peuter -en kleuterparcours in het Adbijmuseum Ten Duinen in Koksijde. Een museumbezoek met de allerkleinsten kan echt tof zijn! Dat bewijzen paard Abby en ridder Eddy. 

© Marie Godderis, Gemeente Koksijde

Vanaf de paasvakantie 2024 kan je dit beleven in het Abdijmuseum. Op verschillende plaatsen in het gebouw zorgt Ten Duinen voor hoekjes waar je peuter of kleuter zich helemaal kan laten gaan in het spelen! Samen met het VCOK (Vormingscentrum Opvoeding & Kinderopvang) en tekenaar Jarne Daem ontwierp het museumteam een boekje met leuke opdrachten. Abby en Eddy vormen het gedroomde duo om je gezin mee te nemen op avontuur.

Het museum zocht een heleboel leuke materialen die de zaligheid zelve zijn voor de jongste museumbezoekertjes. En dat allemaal in middeleeuws thema. Zo wordt een museumbezoek pas een echte gezinsbeleving!

© Marie Godderis, Gemeente Koksijde

Praktisch

  • Het parcours is inbegrepen in de kost van het museumticket. Reserveer je museumtickets online via www.tenduinen.be.
  • Voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 5 jaar. Oudere kindjes kunnen ofwel meedoen met broer of zus. Ofwel vragen naar een andere zoektocht aan het onthaal.

Meer info