Op stap met een gids in Ronse

Op stap met de gids

Laat je verleiden en verrassen door het charmante Ronse tijdens de gegidste rondleidingen van ‘Op stap met de gids’. De gediplomeerde gidsen van het belevingscentrum de Hoge Mote nemen jou mee op een interessante tocht die jou ongetwijfeld zal omtoveren tot een fan van Ronse.

rondleiding

Nieuwe wandelingen

Visit Ronse behoudt haar jaarlijkse traditie van ‘Op stap met de gids’, leerrijke rondleidingen op zondagnamiddag onder leiding van een gediplomeerde gids. In samenspraak met de stadsgidsen werd het programma dit jaar grondig gewijzigd. In vergelijking met vorig seizoen zullen er zes nieuwe wandelingen aangeboden worden. Er is bijvoorbeeld een privédomein dat tijdens de vorige Open Monumentendag een voltreffer was. Door het grote succes was de eigenaar enthousiast om de woning met imposante tuin opnieuw te tonen.

Planning

Wat staat er nog op de planning? Een kunstenwandeling die de link legt met het immaterieel erfgoed en de stadsgeschiedenis, een rondleiding die focust op het rijke muzikale heden en verleden, een parkenwandeling waarbij je de vele groene plaatsen in het centrum treft, een themawandeling met de nadruk op de ‘zotte’ aspecten van Ronse en zelfs een natuurwandeling die je leidt tot in de Pyreneeën.

Verder behouden ze enkele klassiekers met rondleidingen in de art-nouveauparel Villa Carpentier en de eclectische Villa Madonna. Maar ook de fraaie art-decowandeling, een bezoek aan het indrukwekkende Bois Joly en de rondleiding ‘Touch of glass’ met finish in het atelier van juwelier Elisabeth Leenknegt worden meermaals aangeboden. De jaarlijkse gratis evenementen ‘Nacht van de duisternis’ en ‘Dag van de trage weg’ zijn ook van de partij.

Meer info

In totaal staan er dit jaar meer dan 30 rondleidingen op het programma, gespreid van april tot en met december. Alle rondleidingen worden aangeboden aan democratische prijzen en zijn voor iedereen toegankelijk. Inschrijven kan via telefoon, mail of in het belevingscentrum Hoge Mote. In het toeristisch onthaal kunnen geïnteresseerden de gratis brochure van ‘Op stap met de gids’ ophalen, die ook te vinden is op onze website. Trek eropuit en word fan van Ronse!

Wil je weten welke rondleidingen je kan doen? Je vindt hier de folder.

Ook op de website is er meer informatie te vinden.

copyright ‘Visit Ronse’
copyright ‘Visit Ronse’