Plantendag in Arboretum Kalmthout

Plantendag in Arboretum Kalmthout

Het najaar is een ideaal plantseizoen. De bodem is nog voldoende warm om wortels te laten groeien zodat je alvast een voorsprong neemt op het komende voorjaar. Tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout -de oudste plantenbeurs van België- ontmoet je in één keer de allerbeste plantenkwekers uit België en omstreken. Elk brengen ze een variatie aan bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten en zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. Aan hun standen krijg je praktische tips en professioneel tuinadvies. De plantendag is een niet te missen evenement voor iedere bloem- en plantenliefhebber!

Plantendag praktisch

Ticket

Koop je ticket vooraf in de webshop en win tijd aan de kassa

€ 10 | toegang tot de tuin inbegrepen | gratis voor jaarkaart- of museumpashouders en kinderen <12 jaar, zij moeten vooraf geen ticket reserveren en kunnen meteen doorlopen naar de ticketcontrole.

Eten & drinken
De cafetaria in het onthaalgebouw en het patioterras zijn open. Je vindt er warme en koude dranken, kleine snacks, verse soep en gebak. In de tuinbar aan het Vangeertenhof kun je, met zicht op de arboretumtuin, terecht voor een hapje en een drankje.

Kruiwagens te leen
Help mee de plastic afvalberg verminderen en breng je eigen draagtassen of plantenbakjes mee naar de plantendag. Er is ook een uitleenpunt met kruiwagens. Heb je veel of zware planten gekocht, dan kun je een kruiwagen ontlenen om je aankopen te vervoeren (Waarborg € 50 of ID-kaart).

Rondleiding om 14 uur
Ontdek de arboretumtuin in herfsttooi en kom inspiratie opdoen voor je eigen tuin. Om 14 uur kun je aansluiten bij een gratis rondleiding met een gids. Er vertrekken twee groepen met telkens 20 deelnemers per groep. De gids deelt een kwartier vooraf polsbandjes uit aan het vertrekpunt. Vooraf reserveren is dus niet nodig.

Bereikbaarheid
Arboretum Kalmthout ligt tegenover het NMBS-station van Kalmthout. Tijdens het weekend van 1 en 2 oktober 2022 werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt alle treinen tussen Essen, Kalmthout en Antwerpen-Centraal (de vertrektijden van de bus kun je hier raadplegen). Plan je reis vooraf via de NMBS-app.

Voor fietsers zijn er de fietsstallingen op het domein. Arboretum Kalmthout ligt naast de Fietsostrade F14 Antwerpen-Essen.

Kom je met de auto, parkeer je wagen dan aan het NMBS-station van Kalmthout, op 200 meter stappen van de ingang. Ook op het marktplein van Kalmthout is er extra parkeergelegenheid, van hieruit is het 600 meter stappen.