Rubens herrijst in de Sint-Martinuskerk

Iedereen terug welkom

Eind 2020 ging Iedereen Rubens al even publiek. In een maand tijd lokte de expo meer dan 1 200 bezoekers. Joost Bourlon (kunstliefhebber en bezieler het Kunstuur) stak niet onder stoelen of banken dat de expo het beste was wat hij in 2020 had gezien. De Standaard gunde de expo een recensie met een mooie score van vier op vijf sterren. De tweede covidgolf sloot de deuren vroeger dan verwacht, maar vanaf nu kan je de verborgen zolder van de kerk dus opnieuw ontdekken.

Iedereen wat?

Iedereen Rubens brengt het indrukwekkende altaarschilderij ‘De Pestlijders’ van Rubens tot leven: Via een wenteltrap klim je naar de majestueuze zolder van de kerk, waar Rubens je via levensgrote projecties meeneemt naar zijn schildersatelier. Daar aangekomen dompelt de grootmeester je onder in zijn creatieproces en zet hij je aan het werk: hoog boven de gewelven van de kerk kan je digitaal je eigen meesterwerk creëren. 

Iedereen Rubens

Echt iedereen?

Iedereen Rubens is geschikt voor cultuurfans vanaf zes jaar die niet op zoek zijn naar de klassieke expo-ervaring. De mix van actie (trappen beklimmen), een verantwoorde dosis schermtijd en een stevige maar subtiele portie cultuureducatie zorgt ervoor dat ook je nageslacht zich niet verveelt “Je tijd nemen om naar één werk te kijken en in de diepte te aanschouwen, blijkt beter aan te slaan dan ze door een museum met een uitgebreide kunstcollectie te loodsen,“ liet Riebedebie-reporter Veerle Viaene optekenen.

Iedereen - veilig - terug welkom!

De belevingsexpo heropent - uiteraard - volledig coronaproof. Zo worden er bubbels van max. 8 personen per half uur toegelaten op de zolder. De hele expo bestaat uit een vast éénrichtingsparcours, voorzien van de nodige handgels en ventilatie. Tickets moeten op voorhand gereserveerd worden via www.iedereenrubens.be. Wie ziektesymptomen ervaart op de dag van zijn bezoek, kan een gratis omboeking naar een latere datum aanvragen.

Belevingsexpo Iedereen Rubens

Praktische info

Tickets zijn vanaf woensdag 10 maart online verkrijgbaar via www.iedereenrubens.be.

Iedereen Rubens is geopend van woensdag tem vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Een ticket kost 8 EUR, tot 18 jaar kost een kaartje 5 EUR, kinderen tot 12 jaar betalen 1,5 EUR. Alle info over aangepaste tarieven kan je raadplegen via www.iedereenrubens.be.

Kan je omwille van gezondheidsredenen de trappen niet beklimmen? Wij voorzien een alternatieve beleving op het gelijkvloers.