Stad lanceert docu ‘Oilsjt op zèn best’ over Aalst Carnaval 2024

Vier hoofdrolspelers

Vaak wordt gezegd dat je het trotse gevoel van een carnavalist niet onder woorden kan brengen. Je moet het voelen om het te begrijpen. Vier Aalstenaars die carnaval elk op hun eigen manier beleven, deden het toch. In de documentaire ‘Oilsjt op zèn best’ worden vier hoofdpersonages gevolgd in de aanloop naar en tijdens Aalst Carnaval.

Vincent Van Caekenberghe (Prins Carnaval 2024), Veerle Renneboog (voorzitter van AKV Pertotal), Tom Bracke (lid van OLG De Gaa Mizjollen) en Tom Vaneessen (carnavalist en stadsgids) geven elk hun kijk op de carnavalsdriedaagse en leggen uit hoe Aalst Carnaval hun leven beïnvloedt. ‘Oilsjt op zèn best’ verwijst naar één van de liedjes uit de campagne van Prins Vincent.

De docu, die zo’n 20 minuten duurt, komt er op initiatief van de stad en werd gemaakt door Wide Open, een jong productiehuis dat zich specialiseert in visuele storytelling. Ze maakten eerder ook al de pakkende aftermovie van Aalst Carnaval 2023.

 Goed nieuws voor al wie het zwarte gat na Aalst Carnaval nog even wil uitstellen en uitgebreid wil nagenieten van voorbije topeditie. De stad werkte de voorbije maanden aan een documentaire die te bekijken is op aalstcarnaval.be, Facebook en YouTube van Aalst Carnaval.