SUPERGIDSEN IN GALLO-ROMEINS MUSEUM

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren wil van een museumbezoek een unieke ervaring maken. Daarom zet het museum tijdens de krokusvakantie opnieuw Supergidsen in. De aanpak bewees in het verleden zijn succes.

Kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om samen de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ te (her)ontdekken. Tijdens hun bezoek kiezen ze hun favoriete voorwerpen. Voor wie hierover extra info wil, staat er een Supergids paraat. Die allesweter beantwoordt vragen en gaat met de bezoekers in gesprek.

De Supergids legt helder en duidelijk uit hoe het er in het verre verleden aan toeging. Hoe bracht de prehistorische mens water aan de kook? Waarom schakelden de jagers-verzamelaars over op een landbouwbestaan? Met welke nieuwe voedingsmiddelen maakten onze voorouders kennis in de Romeinse tijd? Steeds is er interactie met het publiek. De Supergidsen zetten bezoekers aan om linken te leggen met vandaag.

De Supergids laat kinderen zich inleven in lang vervlogen tijden. Een hele reeks materialen en werktuigen ligt daarvoor klaar. Wie het voelt kriebelen kan zelf creatief aan de slag gaan. 

 

An Christiaens, schepen van Cultuur: ”Elke vakantie zijn er in het museum kwaliteitsvolle activiteiten voor kinderen. In het programma ‘Supergids’ staat persoonlijk contact met de gidsen centraal. Dat garandeert een leerervaring op maat.” 

Patrick Dewael, burgemeester stad Tongeren: “Met het programma ‘Supergids’ kan je de permanente tentoonstelling beleven met de hele familie. Voorbije edities werden door ouders én kinderen erg gewaardeerd. Daarom besloten we om onze Supergidsen ook deze krokusvakantie in te zetten.”

 

Supergids loopt van dinsdag 21 februari t.e.m. zondag 26 februari. Maandag 20 februari is het museum gesloten

Het programma richt zich tot kinderen tussen 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders. 

De Supergidsen zijn inbegrepen in de toegangsprijs van de permanente tentoonstelling.


Je kan je ticket kopen via de website van het museum.