Technopolis... en alles wordt logisch!

‘Kan je tekenen met licht?’, ​‘Hoe fiets je met vierkante wielen?’, ​‘Hoe race je tegen een jachtluipaard?’ en ​‘Kan je in een zeepbel staan?’… En wat? Hoe? Waar? Huh!?’ 

Komen de vragen van je kinderen je de oren uit tijdens de paasvakantie? Kom dan naar Technopolis, want daar wordt alles vanzelf… logisch! Op alle vragen vinden ze immers het antwoord in de wetenschap én in onze vernieuwde hoofdexpo. 

Paasklokken met vleugels kunnen we niet verklaren...

Maar gelukkig vind je bij Technopolis wel heel wat andere antwoorden in de wetenschap. 

Van fysica tot chemie, biologie, aardrijkskunde, wiskunde, ruimte, techniek en technologie: de meest uiteenlopende fenomenen komen bij ons werkelijk tot leven. 

Benieuwd wat er te beleven valt?

Er valt zoveel te beleven in Technopolis!

  • Magnetisme: Kijk hoe ijzervijlsel een dansje doet, laat een bal zweven of zet gewoon eigenhandig een elektromotor in gang.
  • De lucht (in): Doe spiegeltjes dansen met een trom, stuur een heteluchtballon de lucht in of stijg op in onze stofzuigerstoel.
  • Licht en donker: Zie een staaf uit kwartsglas voor je neus verdwijnen en speel met lenzen. Of beter nog: ontdek waarom onze ijskristallen zo kleurrijk zijn en schrijf een geheime boodschap op onze fosforescerende wand.
  • Alleen of samen?: Hoe klinkt een duet op onze buizenpiano in de oren? Of even met twee muziek samplen? En wedden dat je met twee of drie de laser nog sneller doorheen ons laserdoolhof leidt?
Technopolis
Technopolis

Alles wordt logisch in slechts een paar stappen

Een simpele druk op de knop, een draai aan een wiel, een spurt of een dans… Je bengels hebben geen heel stappenplan nodig voor onze nieuwe interactieve opstellingen. Voor je ​‘Wat is dit?’ kan denken, roep je al ​‘WOW!’. Het resultaat is keer op keer verrassend én zal je nog lang bijblijven.

Wat is er immers beter dan een fietsrit met vierkante wielen om te begrijpen wat een omgekeerde kettinglijn is? En wedden dat je nooit meer het Coandă-effect vergeet, nadat je met onze blazer de bal in het doel krijgt? 

Beleef een mix van oude en nieuwe toppers

Wat zou Technopolis zijn zonder een fiets op een kabel, spijkerbed, vliegsimulator of VR-fiets en ‑parapente? De klassiekers hebben hun plek in de vernieuwde hoofdexpo behouden.

Toch durven we wedden dat iedereen het binnenkort ook heeft over onze tornado, onze stofzuigerstoel, de fiets met vierkante wielen of het wiel van Maxwell waarmee je zo de lucht in gaat!

Technopolis