5 griezelige Halloweenactiviteiten voor kleine spookjes

halloween bobbejaanland

Geen idee wat te doen op Halloween? Wij maakten voor jou een overzichtje van 5 spannende Halloweentochten of andere griezelige activiteiten, brrrrrr 

1. Griezeltocht in Lier

In Lier kan je op griezelwandeling het verhaal beleven van Anneke, een meisje van 14 dat onterecht van hekserij wordt beschuldigd. Om Anneke van de brandstapel te redden, heeft ze jouw hulp nodig. Verzamel op je tocht ingrediënten voor een toverdrankje en woorden voor een toverspreuk. 

2. Mini-Europa in een griezelig decor

Ontdek hoe miniskeletten en minizombies de miniatuurwereld van Mini-Europa op zijn kop zetten: spinnen nemen de Eiffeltoren in en zombies nemen het pretpark over. Mini-Europa is twee weken lang helemaal ondergedompeld in griezelthema.

Luister intussen naar verhalen over het lot van heksen in de middeleeuwen of dat van Frankenstein. Duizenden details zorgen voor een unieke sfeer!

plantentuin meise

3. Griezeltocht in Plantentuin Meise

Een ijzingwekkende en extreem spannende wandeling (3 km) door de donkerste plaatsen in de Plantentuin. Tijdens de dagen rond Halloween onthult de Plantentuin de duistere kanten van zijn geheime schuilplaatsen!

Het aantal tickets per avond is beperkt!

Praktisch

  • Aanbevolen leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar! Voor de dappere kinderen tot 12 jaar verwijzen we naar de drie eerste tijdsloten. Vanaf het vierde tijdslot (19.30 u.) begint de Griezeltocht EXTREME. Vanaf dan laten de figuranten zich helemaal gaan en drijven zo de spanning en horror ten top!

4. Zoektocht in het Speelgoedmuseum

Help! De spiegel is stukgegaan tijdens de Halloweennacht. Los het mysterie van de gebroken spiegel op en zoek de stukjes van de spiegel bij elkaar. Ontdek wie het gedaan heeft, met welk voorwerp en wanneer. Let wel op voor de griezelige dieren onderweg!

Van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2022. Alle info via deze link.

halloween

5. Halloween in de pretparken

In Bellewaerde kan je tijdens Halloween tal van familie-attracties doen in een heerlijk griezelig halloween-jasje. Voor grote én kleine griezelaars! Nog griezelplezier ontdekken? De spookachtige 4D-film Haunted Mansion 4D prikkelt al je zintuigen. En échte durvers? Die wagen zich aan een van de vele spookhuizen!

In Bobbejaanland kan je het hele jaar genieten van adrenalinestoten, maar tijdens Halloween maak je je maar beter op voor een nooit geziene kick. Tot en met 5 november breekt het angstzweet je uit in onze 5 waanzinnige spookhuizen, 3 unieke scarezones en 2 sensationele shows.

Ook in Plopsaland kan je gaan griezelen met Halloween. De Pompoenkoning haalt alles uit de griezelkast voor een groots Halloweenfeest! Volledig ondergedompeld in een huiveringwekkend jasje wordt griezelen in Plopsaland De Panne een enge ervaring om niet snel te vergeten. Je vindt er overal pompoenen, spinnenwebben, skeletten en nog veel meer andere angstaanjagende figuren.

Nog meer activiteiten?

Of griezel je lekker mee tijdens Halloween in Poperinge? Van 29 tot en met 31 oktober viert Poperinge Halloween met pompoenen, verhalen, films, een frisse duik én trick or treat

Houd zeker onze socials in het oog voor meer coole Halloweenactiviteiten. 

Domein De Gavers in Geraardsbergen verrast je langs een wandelparcours van 3,5 kilometer met vuur, dansshows, griezelacts voor jong en oud en kraampjes met lekkers. En durf je op de bibberpaden? Jammer genoeg is deze wandeling al volzet maar misschien kan je je wel op de wachtlijst laten zetten?