5 weekenduitstappen die je niet mag missen

Het is maandag! En dat betekent aftellen tot het volgende weekend. Benieuwd waar wij je naartoe sturen met heel je gezin? Een overzicht van de ALLERLEUKSTE weekenduitstappen:

 

Een heel weekend buitenspelen in Nationaal Park Hoge Kempen
Echt een must-visit en eentje waar je heel het weekend zoet bent, het Nationaal Park Hoge Kempen. Binnengaan kan via de zes toegangspoorten: Kattevennen, Lieteberg, Connecterra, Mechelse Heide, Pietersheim en Station As. Je kan in het park prachtige natuurwandelingen maken, fietsen, ravotten en een heel weekend buitenspelen. Zo hoort dat toch?
Alle info over Nationaal Park Hoge Kempen vind je hier

2. Een bezoek aan het Coudenberg Paleis in Brussel
Dit paleis is sowieso een bezoekje waard als familie. Maar zet 2 juni 2019 alvast met stip in je agenda voor de Family Day waarin je je klaarmaakt voor een bruisende reis in de tijd van Bruegel, in het Coudenbergpaleis, het paleis van Keizer Karel in Brussel. Een feestelijke dag vol amusement, verkleedpartijen, ontdekkingen en memorabele momenten: een kookworkshop, allerlei spelletjes, muziek-, dans- en kruisbooginitiaties, proeverijen en geleide bezoeken … Ontmoet kruisboogschutters, hofdames en ridders van het Gulden Vlies tijdens deze fascinerende tijdreis in de Renaissance. Leef je uit met vrienden of familie en maak er een dag van om nooit te vergeten.

3. Allen naar het Sportimonium
In dit prachtige jaren vijftig gebouw draait alles om het verhaal van de sport. En daar kan je je kinderen niet vroeg genoeg kennis mee laten maken. De ideale bestemming voor een onvergetelijke uitstap.
Want of je een jonge tiener bent of een krasse 80-er, of je alleen komt of in groep, in het Sportimonium valt meer te beleven dan een bezoek aan een bijzondere tentoonstelling. Trek je stoute (sport)schoenen aan en bezoek het sportiefste museum van het land.
TIp: vanaf 15 mei kan je er naar EXPO BE.LAND
 

4. TInkeltuin in de Tuin Van Kina : sprookjesachtige zintuigentuin voor jonge kinderen
Ben je in Gent? Dant moet je beslist halt houden in de Tuin van Kina! Tovenaar Flor sprak een betovering uit over de elfjes. Help jij hen de betovering te doorbreken? Met het doe-boekje ontdek je de vijf verschillende tuintjes. In elk tuintje komt één zintuig aan bod. De Tinkeltuin is een zintuigentuin voor jonge kinderen. Je vertrekt vanuit de centrale, open pergola naar vijf verschillende tuintjes. Elk tuintje draait rond één zintuig. Geleid door hun zintuigen maken kinderen kennis met de natuur. Ze voelen, smaken, ruiken, zien en horen hier. 
Alle info over de Tinkeltuin vind je hier

5. Test het huttenparcours in het Zwin uit
Nergens kom je zo dicht bij de natuur als in het Zwin Natuur Park. Het huttenparcours in het park leid je via talrijke belevingspunten of hutjes. Zo heb je in de kijkhut een prachtig zicht op ons broedeiland, er staan verschillende verrekijkers zodat je de vogels van dicht kan bewonderen. Of wat dacht je van zoetwaterdiertjes (kevers, libellenlarven of salamanders) met een netje opscheppen én die dan, samen met de Zwin-gidsen in de labohut, bekijken onder de microscoop? Aanrader van jewelste!