5x bovenste beste pretparken

De beste pretparken van Vlaanderen: de top 5 van onze redactie

De 5 beste pretparken van Vlaanderen? Daar hoeven wij niet lang over na te denken. Je ontdekt onze top 5 in dit artikel.

Beste Pretpark 1: Bellewaerde


Bellewaerde, dat is een dag met de hele familie vol fun, avontuur en spectaculaire ontdekkingen. De zalige familieattracties doen iedereen daveren van plezier. Jullie leren er honderden dieren van dichtbij kennen, en dat allemaal in een overweldigende natuur. Klaar voor een dag die jullie nóóit meer vergeten?

Tickets en info
 

Beste Pretpark 2: Plopsaland

Geen onbekende in het rijtje, maar wel een topper van formaat is het meest bezochte pretpark van België: Plopsaland De Panne! Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en al hun vrienden staan te popelen om je welkom te heten. Het populaire pretpark combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud. Laat je betoveren door de feestelijke parade die dagelijks met alle bekende Studio 100-figuren door het park trekt.

Hou je klaar om de 50 adembenemende thema-attracties te ontdekken! Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een dappere ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson.

Slecht weer? Niet getreurd! Droom weg op de meer dan 10 magische attracties in Mayaland Indoor, maak een boottochtje door het overdekte Bos van Plop of geniet van de superleuke liveshows in het Plopsa Theater!

En als je dan toch in de buurt bent, spring je best ook eens binnen bij Plopsaqua, het allereerste waterpretpark van Plopsaland.

Tickets en info

Beste Pretpark 3: Bobbejaanland

Bobbejaanland staat synoniem voor fun, spanning en sensatie! Het hele jaar door kan je in dit pretpark in Lichtaart terecht voor meer dan 40 attracties, allerlei shows en evenementen. Een ticket is dus flink wat meer waard dan een veelvoud aan loops en glijbanen.

Ga op ontdekkingsreis langs de oevers van de Indiana River. Of waan je een echte Western held in El Paso, waar geen cowboy maar jij met het pistool zwaait. Toch liever wat meer adrenaline? Wat dacht je van de Sledge Hammer die je krachtig en vliegensvlug door de lucht slingert? Zoek je de kick liever in een rollercoaster? Met zeven achtbanen en een heleboel thrill rides geeft Bobbejaanland een draai aan je bezoek waar je letterlijk van ondersteboven bent. Minder durfal, wel verzot op water? In El Rio en de Banana Battle spat het je om de oren.

En voor de kleinere avonturiers: Kinderland is helemaal van jullie!

Tickets en info

Beste Pretpark 4: Boudewijn Seapark

Een pretpark dat zeker niet in het rijtje mag ontbreken is het Boudewijn Seapark. Ontdek de nieuwe attractie Bobo’s AquaSplash, het grote waterpark met 8 glijbanen en de Splash Emmer voor dolle waterpret! Of geniet van de magische dolfijnenshow “Dolphin Bay Adventure”! De dolfijnen brengen adembenemende sprongen in een prachtig decor.

In het zeeleeuwentheater ga je samen met de kapitein en zijn zeeleeuwmatrozen op zoek naar de piratenschat ! Ontdek ook de prachtige zeehondenlagune midden in een groen park. Boudewijn Seapark biedt niet alleen shows, maar heeft ook 20 attracties buiten zoals de coole rollercoaster Orca Ride, de piratenboot Sancta Maria, of de reuzegrote speeltuinen.

Regenweer? Dan zorgt Bobo’s Indoor met 12 overdekte attracties voor urenlang speelplezier!

Tickets en info

Beste Pretpark 5: Plopsa Station Antwerp

Een indoor pretpark met de hoogste indoor glijbaan ter wereld: dat spreekt tot de verbeelding, toch?

Wie naar Plopsa Station Antwerp trekt, mag zich verwachten aan een dagje pure nostalgie. Want wie heeft in zijn kinder- en jeugdjaren nu niet de strips van Jommeke, Suske en Wiske, Lucky Luke, De Smurfen, Urbanus en de Kiekeboes verslonden?

Vervelen zal je je hier zeker niet doen: je vindt hier 60 verschillende attracties, verspreid over 4 verdiepingen. Wat dacht je van een reis door de tijd met de teletijdsmachine? Of een leuke "Wanted"-poster laten maken? Ga op de foto met je favoriete superhelden of speel met het hele gezin leuke spelletjes. Het kan er allemaal!

Dit pretpark werd eind 2019 overgenomen door de Studio 100-groep en opent opnieuw de deuren in het najaar van 2021.

Tickets en info

Benieuwd welk pret-of themapark jullie voorkeur geniet? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina.