5 x kindvriendelijke natjes en droogjes

Grote of kleine hongertjes? In deze resto’s en cafés zijn zowel mama’s, papa’s als kinderen welkom, we hebben ze één voor één voor jullie getest en goedgekeurd!

1. Boshuis Hallaar bij De Averegten in Heist-op-den-Berg

Het Boshuis in het Provinciaal Domein De Averegten is een gezellige eetgelegenheid waar lekkere gerechten aan een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding op de kaart staan. Aan kindvriendelijke gerechten of speelgelegenheid is er in het Boshuis geen gebrek. De eerlijke keuken, verse ingrediënten, met zorg geselecteerde bieren en wijnen en vriendelijke bediening laten je meteen thuis voelen. Een gezellige plek voor de hele familie! Je ravotters kunnen zich uitleven in de speeltuin. Terwwijl de (groot)ouders genieten van een trappistje of pannenkoek.

2. Van de oranjerie tot het binnenplein van het Pachthof in Plantentuin Meise

Van wandelen krijg je dorst ... en honger. Daarom is er in Plantentuin Meise gedacht aan natjes en droogjes, aan grote hongertjes en kleine knabbeltjes. Zo kan je er picknicken kan op het binnenplein van het Pachthof, nabij de Tuinwinkel. Daar zijn tafels en banken. Het hele jaar door kan je terecht in de Tuinwinkel voor een heerlijke Plantentuinkoffie of een andere warme drank. Maar...in Resto De Oranjerie is een heerlijk terras dat elke dag open is vanaf 12u Hier kan je de lekkerste maaltijden bestellen en is het echt puur genieten! Met een leuke buitenspeeltuin vlakbij het terras is het voor (groot)ouders heel leuk om van hun tasje koffie te genieten terwijl hun (klein)kinderen spelen. Aanrader van jewelste!

plantentuin
plantentuin

3. Beachclub KOMEET op Provinciaal Domein De Ster Sint-Niklaas

Waar kan je genieten van wind door je haren, zon op je snoet en de kleintjes in de speeltuin? Met zelfs toestellen voor jongeren tot 14 jaar?
Op het terras van Beachclub Komeet vind je voor elke trek wel een snack: een gezonde wrap, smakelijke kip van ’t spit of toch liever een heerlijke salade? De hele familie vindt zijn gading in het aanbod!

4. De Kinderbrouwerij in Poperinge in combi met het Hopmuseum

De Kinderbrouwerij is gevestigd in de oude dorpsbrouwerij St.-Joris en is een plek waar jong en oud het kind in zich naar boven kan laten komen. In grote en kleine theaterzalen, en ‘s zomers op de koer of in de weide worden gezinsvoorstellingen gehouden, geprogrammeerd met muziek, toneel, dans, film. Ze maken ook eigen producties en werken aan originele, speelse ontdekkingstochtjes op en rondom de site. De mouttoren werd gerestaureerd en opgewaardeerd tot uitkijkpunt en biedt een mooi uitzicht op het dorp Reningelst, de vallei van de Grote Beek en de West-Vlaamse heuvelrug.

In de familiekroeg kan je volksspelen, bordspelletjes en gezelschapsspelletjes spelen binnen of op de koer. Kleine en grote groepen kunnen een competitie spelen met het Ladderspel! Ze serveren er biologische huisbieren Rookop en Keikoppenbier, biologische tuinsappen en lekkere hoeveproducten voor jong en oud. Op warme dagen is het hoeve-ijs onklopbaar en lekkerbekken zijn dol op de klakkaards.

Geniet tijdens de zomer op het natuurterras in de weide, middenin het groen. Bestel je drankjes of ijsjes, zet ze in een bierbak en trek naar de weide, waar kinderen ook honderduit kunnen spelen. Aan het natuurterras vertrekt een prachtig klauterparcours waar kleuters zich als aapjes in de jungle wanen.

Vanuit de Kinderbrouwerij kan je de Sjarettenwandeling stappen, al of niet met het doe-zakje erbij of er met de kinderen op uit trekken tijdens een kindvriendelijke fietsroute.

Tip: Vanuit de Kinderbrouwerij kan je heel gemakkelijk naar het Hopmuseum. Want Poperinge, dat is dé Hoofdstad van het Goede Leven én van de hopteelt. In het Hopmuseum nemen typische personages zoals De Neus en De Zakker je mee langs de Belgische hop- en biercultuur. In dit complex, waar hop vroeger werd gewogen, gekeurd en gestapeld, kom je alles te weten over de geschiedenis van de hopplant, de veldwerken, de hopoogst en de toepassingsvormen. Bewonder er dé Belgische biercollectie met meer dan 2500 bieren, verzameld in één lange muurkast en gedigitaliseerd in de 'biertafel'.

Elke eerste zondag van de maand brengt het museum leven in de brouwerij. Boeiende rondleidingen met daarbovenop een lekker expobiertje of streeksap, workshops voor gezinnen en animatie.

kinderbrouwerij
kinderbrouwerij

5. Brasserie De Krater in Kattevennen Cosmodrome in Genk

Deze gloednieuwe brasserie is open sinds juni en biedt voor elk wat wils! Wat erg leuk is dat deze brasserie vlakbij de speeltuin De Speelplaneet is. Deze speeltuin past volledig in het Kattevennen-thema 'Cosmic Adventure' en biedt voor elke leeftijd wat wils! De allerkleinsten kunnen spelen in een huisje, op de glijbaan of op één van de klim- en klauterrekken. Voor jonge durvers zijn er spectaculaire net- en klimconstructies en leuke schommels. En moeder en vader? Die genieten van een natje en droogje in de Krater en zagen dat het goed was!