5 x leuke wandelingen met een plus voor kinderen

Wandelen, we hebben het al heel veel gedaan in coronatijden. Maar...wandelen hoeft zeker niet saai te zijn. Dat bewijzen deze bijzondere wandelingen in Vlaanderen die reporter Lobke voor jou uitzocht! Bovendien heeft wandelen heel wat voordelen: het is GRATIS, je geniet van de omgeving én het is de perfecte manier om je hoofdje leeg te maken. Zijn we riebedebie?

1. Gezinszoektocht Forient Express in Het Leen in Eeklo

In provinciaal domein Het Leen in Eeklo is er sinds begin deze maand de rondreizende tentoonstelling ‘Florient Express: twee eeuwen Oost-Vlaamse flora’ en de gelijknamige zoektocht voor gezinnen. Op elke locatie waar de tentoonstelling start, kan je aan de balie een zoekboekje afhalen waarmee je met kinderen van circa 6-12 jaar op pad kunt om de bedreigde planten op te sporen. Voor deze paasvakantie is Het Leen dus een prima tip voor een uitstap in je gezinsbubbel!

blotevoetenpad kesselse heide

2. Blotevoetenpad in de Kesselse Heide

Schoenen uit, sokken uit en daar ga je! Het blotevoetenpad op de Provinciaal Groendomein Kesselse Heide ligt voor je klaar, vol met gladde, ruwe, hoge, lage of zanderige hindernissen. Geniet, voel en beleef! Starten doe je in het Bezoekerscentrum. Wie z’n schoenen liever niet achterlaat, neemt best een zak mee om ze in te stoppen. Je kan dit pad op eigen houtje komen ontdekken, elke dag tussen 10 en 16.30 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig. Breng een handdoek en washandje mee om je voeten na de tocht proper te maken.

lier wandeling

3. Audiowandeling Geritsel en Gefluister in Lier

De Kempen zijn het decor van (bij)geloof, dwaallichtjes, heksen en rituelen. In 12 gratis audiowandelingen op je smartphone komen deze verhalen tot leven.
Met de izi.TRAVEL app luister je onderweg naar de mooiste vertellingen. Eén van de audiowandelingen is in Lier en wel 7,1 km lang. De verhalen zijn te beluisteren op 8 locaties in de stad.

Hoe?

  • Download de izi.TRAVEL app op je smartphone of tablet

  • Zoek 'geritsel en gefluister'

  • Kies Lier (of één van de overige 11 wandelroutes)

  • Download of start de wandeling. Zet je geluid en 4G aan.

Foto: Visit Lier

expeditie A

4. Op Expeditie in Antwerpen met kinderen

Kinderen op een speelse manier kennis laten maken met Antwerpen, dat is ‘Expeditie A’. Lange Wapper en Vos Antigoon nemen kinderen en hun (groot)ouders mee op expeditie langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen. Onderweg loodsen sluwe vragen en speelse opdrachten de kinderen door de koekenstad.Je kan het boekje afhalen bij Visit Antwerpen of in het Centraal Station.

Onderweg kan je dit ook combineren met een bezoekje aan een leuk museum. Op zoek naar een museum of attractie in Antwerpen? Check dan hier onze attractie-en museumzoeker.

 

 

lentewandeling de ster

5. Lentewandeling op Recreatiedomein De Ster

Sinds begin deze paasvakantie kan je op De Ster gaan lentewandelen. Het recreatiedomein stippelde een parcours uit speciaal voor kinderen en families. Voer de 12 opdrachten uit langs het bewegwijzerd lenteparcours. Zo wordt wandelen opnieuw een leuke bezigheid. De wandeling blijft beschikbaar tot 15 juni dus je hebt nog wel eventjes om ze te gaan uittesten!

Foto: De Ster