De allerleukste uitstapjes met Halloween

Zondag is het weer zover: dan is het Halloween! Dan trekken er weer donkere wolken boven ons land en sta je weer oog in oog met zombies, heksen en mummies..Durven jullie het aan?

Griezeltocht Plantentuin

1. Ga op Griezeltocht in Plantentuin Meise

Een ijzingwekkende en spannende wandeling (2,5 km) door de donkerste plaatsen in het domein. Tijdens de dagen rond Halloween en Allerheiligen onthult de Plantentuin de duistere kanten van zijn geheime schuilplaatsen... Wie durft de demonen te trotseren? 

halloween historium

2. Ga griezelen in het Historium

Deze herfst staat het Historium weer helemaal in het teken van Halloween. Tot en met zondag 7 november zorgen wel honderd pompoenen, spinnenwebben en vleermuizen voor een spookachtige sfeer. Echte durvers kunnen hun Historium-bezoek uitbreiden met bloedstollende VR-games in de VR Arcade of met een bezoek aan het Torture MuseumKom je verkleed in je mooiste Halloween kostuum, dan geniet je € 1 korting! Voor de jongste bezoekers is er ook een Halloween Trail: een familieparcours met Halloween Quiz en een leuke verrassing… trick or treat!

3. Vier Halloween in Bellewaerde Park

Of je nu 5, 15 of 45 bent: Halloween in Bellewaerde Park, da’s ‘aaah!’ voor het ganse gezin. Want ben je fan van een schattige ‘boe!’, of eerder te vinden voor een ijzingwekkende ‘aaargghhh!’: in Bellewaerde Park beleeft iedereeneen halloweenfeest dat bijblijft. Halloween in Bellewaerde Park loopt  tot 7 november!

Lees hier wat reporter Liesje ervan vond 

Bellewaerde

4. Vier Halloween in de Gavers in Harelbeke

Op zaterdag 30 oktober kunnen bezoekers opnieuw griezelen en bibberen tijdens de Halloweenwandeling in Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen. Deze tocht is een belevenis voor jong en oud met vuurshows, dansacts en veel griezelmomenten. Het parcours is 3,5 km lang en het is bovendien toegankelijk voor buggy's en rolstoelen. En voor de grootste helden doen we er nog een extra lusje bovenop. Wie durft door de twee bibberpaden te wandelen? Om de bezoekers te spreiden kan er gestart worden in één van de vier tijdsloten tussen 18 en 20 uur. De animatie eindigt om 22.30 uur.

5. Beleef de strafste Halloween ooit in Bobbejaanland

Halloween belooft straffer dan ooit te worden in pretpark Bobbejaanland. Met 4 spookhuizen, verschillende scarezones, spectaculaire shows kan je meer dan ooit gaan griezelen. Tijdens de nocturnes ben je welkom tot 21u voor nog meer gegriezel én gefeest. De late uurtjes van Halloween staan garant voor extra show en spektakel! 
Boek je tickets via de website

6. Hallowie? Ruimtemissie in Cozmix in Berbroek

Geniet van één van de kindervoorstellingen in het planetarium. Trek daarna op speurtocht naar vermomde planeten doorheen het duistere kasteel. Kom tussendoor waarnemen doorheen de grote telescopen in de observatietoren. Een onvergetelijke activiteit voor het hele gezin! Wanneer? Vrijdag 29 en zaterdag 30/10/2021 met start om 18h, 19h en 20h

7. Op zoek naar magische pompoenen op Abdijsite Herkenrode

Tijdens de herfstvakantie kan je op de Abdijsite van Herkenrode een wandeling maken en op zoek naar de magische pompoenen. Want de vriendelijke Herkenrodeheksen wilden graag magische pompoensoep maken, maar er gebeuren vreemde dingen op het terrein: telkens als ze hun pompoenen willen oogsten, zijn ze verdwenen ... Help jij zoeken? 

Wil je thuis nog wat nagenieten? Dan kan je na de wandeling nog een pompoensoeppakket meenemen met een pompoen om thuis uit te hollen en soep van te maken.