De leukste uitstap voor het hele gezin : een dagje Gent

Altijd al willen weten waar je naartoe kan tijdens een dagje Gent? Onze Riebedebie-reporter Mieke trok met een vriendin en hun dochters naar het Gravensteen om wat cultuur op te snuiven en ze maakten er ook een heerlijk zwempartijtje van in LAGO.

dagje gent

Samen met een vriendin en haar dochter trokken we op een herfstige dag richting Gent om bij te kletsen, wat cultuur te snuiven en heerlijk te gaan zwemmen. Uiteraard moet er eerst wat geshopt worden, waarna we wat wandelen doorheen de leuke buurtjes van Gent (waaronder het Patershol) en we slaan uiteraard het ‘graffitistraatje’ of het Werregarenstraatje niet over. Dit is een superleuke plek om kleurrijke foto’s te maken.

Van Holy Food Market tot Gravensteen in Gent

Eten doen we in de Holy Food Market. De 16e- eeuwse Baudelokapel is nu een streetfood-tempel geworden. Je kan er terecht voor gerechten uit verschillende laden: Indiaas, Maleis, fish&chips, artisanale kroketten, pizza’s en nog veel meer. Fleur eet heerlijke calamares, terwijl de mama’s Indiaas eten.

Een reis in de tijd
We besluiten om te reizen in de tijd en brengen dus een bezoek aan het Gravensteen. Onlangs waren we op personeelsuitstap in Gent waarbij onze gids vroeg via het Gravensteen al had bezocht. Ik bleek één van de weinige van onze groep die er nog niet binnen was geweest. Shame on me …
Sinds september 2018 biedt het Gravensteen een nieuwe audiotour aan, ingesproken door komiek Wouter Deprez. De audioguide wordt ook aangeraden bij kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. In zijn eigen grappige stijl neemt Wouter ons mee door de imposante burcht die het Gravensteen is en hij geeft ons een kijk in de wereld van kruisvaarders, middeleeuwse liefde en de taken van een graaf. Ik ben niet de enige die vaak luidop moet lachen bij de grappige commentaren van de audioguide. Wouter brengt immers de geschiedenis met een knipoog tot leven. Zo vertelt hij sappig over alle obstakels die er vroeger waren om de burcht binnen te komen, en vertelt hij over hoe verliefde koppels vroeger de eelt van elkaars kont schraapten na het lange paardrijden. De audioguide zal zeker ook jonge ridders weten te bekoren met verhalen over veldslagen, onthoofdingen en heksenverbrandingen. Ook Fleur vindt de tocht doorheen het Gravensteen erg boeiend en luistert de volledige audioguide af. Missie geslaagd!

Op naar LAGO Rozenbroeken in Gent

Op naar warmere oorden in LAGO Rozebroeken : de leukste uitstap met kinderen
In de namiddag schudden we de herfstige dag van ons af en bezoeken we warmere oorden in het zwembad LAGO Rozebroeken, een paar kilometer buiten het centrum gelegen. Van op de ruime parking zien de meisjes de speeltuin liggen en uiteraard wordt die eerst uitvoerig uitgetest; om daarna binnenin exotischere temperaturen op te zoeken. Bij het binnenkomen valt ons oog meteen op de wildwaterbaan. Het toffe is dat je de keuze hebt tussen de gemakkelijke en de moeilijke variant. De meisjes durven na de gemakkelijke ook de moeilijke variant uitproberen en zijn er bijna niet van weg te slaan. De verschillende glijbanen lonken echter en de keuze is groot. We zoeven eerst van de familie-bandenglijbaan en kiezen daarna voor de wat snellere ‘green mamba’. De blauwe glijbaan wordt door de mama’s alleen uitgetest, want deze is enkel 10+. Via de ‘King Cobra’ zoeven we naar een grote tol terecht, om na een snel rondje weer verder richting uitgang te glijden. De meisjes, die beneden wachten, moeten stiekem wel lachen om het gegil van de mama’s.

Voor elk wat wils
Voor de kleine kinderen is er ook een groot kinderbad met verschillende leuke speelelementen. En dan is er ook nog een hele fijne wellnesszone. Het warme lagunebad, aangekleed met verschillende planten, is zalig om in te vertoeven. LAGO Rozebroeken Gent heeft daarnaast ook nog een sauna, hamman en dampbad, maar hier zijn de kinderen niet in toegelaten.
De meisjes zijn het unaniem eens dat dit een topzwembad is en willen hier zeker nog een keertje terug komen! En wij mama’s zijn heerlijk opgewarmd en kunnen er weer wat herfstweken tegenaan. Gent, je was geweldig! Wij komen zeker nog eens terug.