De mooiste winterwandelingen

winterwandelingen

Niets gaat boven een luchtje scheppen bij vriesweer volgens ons! Van tintelende tenen, rode wangen tot een frisse neus, heerlijk toch? Om daarna te ontdooien voor de open haard met een lekkere warme chocolademelk en een heerlijke pannenkoek, gezelligheid troef! Benieuwd naar de, volgens ons, mooiste winterwandelingen? Een opsomming!

Wandelen in het Zoniënwoud
Een topper van formaat, want met zijn 4.421 hectare is het zonder twijfel het bos der Vlaamse bossen. Meer dan 200km wandelpaden leiden je doorheen dit golvende Robin Hood-bos waar reeën nog vrolijk dartelen. Een waar sprookjesbos! Je waant je in een andere wereld ver weg van de moderne beschaving en het is er heerlijk vertoeven, zeker in de winter!
Meer info vind je bij het Bezoekerscentrum Tervuren

Wandelen tijdens Putteke Winter op 11 december in Recreatiedomein De Schorre
Tijdens Putteke Winter is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je langs prachtige natuurplekjes, wonderlijke verhalen, uitdagende figuren en  wervelende vuurshows. Op meerdere plekken kun je gezellig opwarmen met een lekkere glühwein, chocolademelk of jenever en genieten van betoverende livemuziek. De gezellige winterwandeling brengt je langs de prachtig verlichte brug van Arne Quinze, de deltaweide en in het sprookjesachtige natuurgedeelte. Kijk zeker eens omhoog naar de mooie sterrenhemel!
Het volledige programma vind je binnenkort op www.puttekewinter.be.
Meer info vind je bij Recreatiedomein De Schorre

Combineer een winterwandeling met een winterpicnick in het Arboretum Kalmthout
Deze winter serveert de Piknikfabrik in Arboretum Kalmthout een winterpicknick met alles erop en eraan. De Gloriëtte, het witte tuinpaviljoen, vormt de uitvalsbasis voor deze gezellige buitenpicknick. Het prieel is voor deze gelegenheid een sprookjesachtige winterhut met schapenvelletjes en houten krukjes. Rond het middaguur staat je picknick klaar: dampende stoofpotjes, soep, quiches en zoetigheden, aangevuld met warme en koude dranken. Je kunt je pakket vervolledigen met extra’s zoals glühwein en warme chocolademelk. Kinderen krijgen een aangepast menu. 
Meer info vind je via Arboretrum Kalmthout

Wintersfeer op het Zilvermeer
Wintersfeer op het Zilvermeer staat ook voor een feeërieke winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, klank- en lichtspelen. Het landschap van het Zilvermeer wordt omgetoverd tot een echt sprookjeslandschap. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, verwarmende winterse drankjes en nog veel meer.
Meer info vind je bij Recreatiedomein het Zilvermeer

Winterwandelen door de Zwinduinen
Ook in de winter is de Zwinstreek een populaire bestemming. Voor dagjesmensen, maar ook voor trekvogels uit het hoge Noorden, die komen genieten van onze milde winter. Bijzonder aan het Zwin zijn de vele duizenden ganzen en eenden die er overwinteren. Overdag zoeken ze eten in de polders, en ’s avonds strijken ze weer neer op de veilige plassen en hoor je ze nog een tijdje kwaken. Maar ook vogels op doortrek naar het zuiden (of, in het voorjaar, terug naar het noorden) komen in het Zwin enkele dagen bijtanken. Neem zeker een verrekijker mee, vanaf de hoge dijk heb je vrij uitzicht.
Meer info vind je bij het Zwin Natuurcentrum

Winterwandelen in het Openluchtmuseum Bokrijk 
Enkele dagen tijdens de winterperiode zet het Openluchtmuseum de deuren gratis open voor een wandeling in het unieke decor van de historische gebouwen in het museum. Wanneer het museum geopend is als gratis wandelpark, dat ontdek je in de agenda.
Meer info vind je bij Bokrijk