Groen doen en picknicken op één van deze natuurplekjes

Zin in een leuke activiteit komend verlengd weekend? Vrijdag, zaterdag en zondag voorspelt de weerman mooi weer, tijd dus om te gaan picknicken! Wij selecteerden alvast de 8 mooiste plaatsen waar je vrij je picknickkleed kan spreiden om samen met familie en vrienden te genieten. Geniet van het verlengd weekend straks!

1. De Averegten
In Heist-op-den-Berg kan je gerust een dagje doorbrengen in De Averegten. Voor de kinderen is er een ecologische speeltuin en een speelbos. Je kunt bijvoorbeeld ook met je hond gaan ravotten op de hondenweide die zich op de speelweide naast de grote parking bevindt. En…..op het eerste gedeelte van de weide kun je heerlijk picknicken!
Meer info over De Averegten vind je hier

2. In het Rivierenhof
Langs de vele wandelwegen in het park vind je zitbanken. Picknicktafels staan er aan de speeltuin naast het kasteel Rivierenhof, in de Kinderboerderij (open zondag t.e.m. vrijdag van 13u tot 17u) of aan de vogelkooi ter hoogte van de domeinwachtersvilla.  Ook op de grasvelden is het zalig picknicken met een dekentje. Zin in een kant-en-klare picknick? Tussen 30 maart tot 2 november 2017 kun je elke dag van 10u tot 18u picknicken met een 'Mand vol proviand'. Reserveer hiervoor wel tijdig jouw picknickmand vol lekkers en vlei je neer op de leukste plekjes in het Rivierenhof.
Meer info over het Rivierenhof vind je hier

3. Aan het Nationaal Tabaksmuseum
Aan het Nationaal Tabaksmuseum bevindt zich een in het oog springende rode fietsbrug die het jaagpad aan het museum met de Balokken verbindt. Op de kruising van het jaagpad en de brug staat er een schuilhut met picknicktafel en informatiebord over de Leiestreek. Je kan hier picknicken op de grens van Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië. Met de fiets kom je er via fietsnetwerk Leiestreek, nabij knooppunt
Meer info over het Tabaksmuseum vind je hier

4. Op het strand
Niets is leuker dan picknicken op het strand aan onze Belgische Kust. Neem je picknick en een picknickdeken mee en installeer je ergens op een rustig plekje op het strand. Daarna kan je nog een leuke uitstap aan zee doen natuurlijk!
Hier vind je alle activiteiten aan de Kust


5. Picknicken in Bosland of op de Sahara
Een picknick in het kindvriendelijkste bos van Vlaanderen? Trek dan naar Bosland in Overpelt, Hechtel-Eksel en Lommel en installeer je er op een leuke plek! Voor kinderen zijn er speelbossen, schattenzoektochten, kinderwandelingen. Je kan er ook sporten, spelen en ontspannen. Ook een leuke activiteit om te doen voor of na je picknick is de Reus van Bosland beklimmen. Deze grote toren van 15 deuren hoog (dat is wel 30 meter!) laat je heel ver over de bossen uitkijken. Misschien zien jullie wel de kerktoren van bij jullie in de buurt? Tip: elke wandeling (met wegwijzertjes) die je doet in de Sahara komt langs deze mooie uitkijktoren, hoe je dus ook wilt wandelen, maakt niet uit.
Meer info over Bosland en de Sahara vind je hier

6. Bij Alden Biesen in Bilzen
Alden Biesen in Rijkhoven, een deelgemeente van Bilzen, is een groot kasteelcomplex van 56 hectare, een vroegere landcommanderij gebouwd door de Duitse ridderorde. Vandaag is het een cultuurcentrum. Het Apostelhuis is een taverne en fietscafé, idyllisch gelegen op het kruispunt van zeven dreven net buiten het domein waar je je zo in een romantische kostuumfilm waant. Dit is dan ook de plek om je picknickmand aan te spreken, je mag dit doen op voorwaarde dat je een drankje ter plaatse nuttigt! Of je kiest een vrije picknickplek aan de overkant. Aanradertje!
Meer info over Landcommanderij Alden Biezen vind je hier

7. Het Muziekbos als uitvalsbasis voor je volgende picknick
In de Vlaamse Ardennen heb je verschillende mogelijkheden om te genieten van een picknick, maar het Muziekbos in Ronse is toch wel een toppertje volgens ons! Naast een wandelbos beschikt het bos ook over een leerpad dus je kan er meteen een educatieve picknick van maken.
Meer info over het Muziekbos vind je hier


Kennen jullie zelf nog leuke groene plekken? Laat ze ons zeker weten via door ons te taggen op Instagram of via onze Facebookpagina.