Onder de sterrenhemel: 5x stralende uitstappen

Kijk jij ook zo graag naar de sterren? Brengt de heldere hemel je echt tot rust? Helaas is de hemel niet altijd helder genoeg om de sterren goed te kunnen zien, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar je de sterren altijd kan zien. Waar ga jij de sterrenhemel bewonderen? 

Verwondering in COZMIX - Volkssterrenwacht Beisbroek

Ruimte voor verwondering - Je vindt het bezoekerscentrum Cozmix ten zuidwesten van Brugge in het prachtige domein Beisbroek. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis!

šŸ“Zeeweg 96, 8200 Sint-Andries

Meer info

Schitterende sterren bij Volkssterrenwacht Mira

Laat je op MIRA onderdompelen in de wondere wereld van sterren en planeten via maquettes, heel veel experimenten en vooral ook via het zelf kijken door grote telescopen.

šŸ“Abdijstraat 22, 1850 Grimbergen

Meer info

Sterren voor jong en oud in Volkssterrenwacht Urania

Bezoek de sterrenwacht en ontdek de wondere wereld van de kosmos. Naast publieke voorstellingen (10+) zijn er voor de jongsten ook kinderplanetariumvoorstellingen (6+).

šŸ“Jozef Mattheessensstraat 60, 2540 Hove

Meer info

Beleef een ruimteavontuur in Kattevennen - Cosmodrome

Klaar voor een ongelooflijke ruimtereis langs sterren en planeten? Dan zit je goed bij Kattevennen-Cosmodrome, want in de 360Ā° filmzaal beleef je een waar ruimteavontuur.

Met de Limburgpas krijg je ā‚¬5 korting op een gezinsticket en ā‚¬1,50 op een individueel ticket.

šŸ“Planetariumweg 18, 3600 Genk

Meer info

Kijk naar de sterren in het Planetarium in onze hoofdstad

Ontdek de wonderen van ons universum via spectaculaire videobeelden 360Ā° geprojecteerd op een gigantisch koepelscherm. Reis mee tussen de planeten van ons zonnestelsel, scheer over het oppervlak van Mars en slalom tussen de ringen van Saturnus! Tijdens jouw bezoek verken je de verste verten van het universum en ontsluier je de geheimen van het heelal. Verleg jouw grenzen in het Planetarium!

šŸ“Boechoutlaan 10, 1020 Laken

Meer info

Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)