ON/OFF Expo bij Technopolis: een technologische ontdekkingsreis!

Ik had als Riebedebie-reporter de eer om de nieuwste expo bij Technopolis te ontdekken: ON/OFF! Vanaf het moment dat CEO Stephane Berghmans ons holografisch begroette bij het onthaal, wist ik dat dit een buitengewone ervaring zou worden. In de expo ontmoet je een robothond, zweef je door de bergen met een VR-parapente, creëer je je eigen stop-motion meesterwerk en laat je ogen het klassieke 'snake'-spel besturen. Ben je benieuwd naar wat ON/OFF te bieden heeft? 

CEO Stephane Berghmans

Een virtueel welkom door CEO Stephane Berghmans

Bij aankomst in Technopolis worden we meteen getrakteerd op een bijzondere verrassing. Het lijkt alsof CEO Stephane Berghmans zelf voor ons stond, maar het blijkt een indrukwekkend hologram te zijn! Zijn welkomstboodschap geeft de expo meteen een futuristisch tintje, ik ben al benieuwd naar meer!

Klasgroep ontdekt de gloednieuwe expo

Na het verrassende ontvangst hologram worden we vriendelijk uitgenodigd om de pijlen te volgen naar de spiksplinternieuwe expo. Daar is een klasgroep de expo alvast aan het verkennen. Ze zien er allemaal druk in de weer uit! De glunderende gezichten van de kinderen toen de robothond hen begroette, spraken boekdelen.

Iedereen wordt gevraagd om even bij elkaar te komen (ja hoor, de klasgroep én volwassenen). CEO Stephane Bergmans, Vlaams minister Jo Brouns en Frank Broeckx geven even een boeiende speech en openen de expo dan officieel! 

Tijd om zelf op ontdekking te gaan

Hoewel de expo op (school)kinderen gericht is, voel ik me als 26-jarige even enthousiast. De verscheidenheid aan interactieve activiteiten zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Natuurlijk ga ik nog niet alles verklappen, maar ik kan alvast drie toppers verklappen waarvan ik onder de indruk was!

  1. VR-Parapente Avontuur: Met een VR-bril op je hoofd voel je de adrenaline terwijl je door de bergen zweeft in een heuse parapente. Je voelt een zalig windje in je gezicht en het voelt alsof je parapente echt door de bergen vliegt. Dit was duidelijk ook een topper bij de kinderen!
     
  2.  Stop-Motion Magie: Je eigen stop-motion video creëren is een echt creatief hoogtepunt. Met leuke achtergronden en voorwerpen kon je je eigen mini-film maken. Het zien van je werk op het computerscherm en het downloaden van je eigen gemaakte video zijn de kers op de taart.
     
  3. Eye-Tracking Game: In plaats van met je handen te gamen, speel je het klassieke 'snake'-spel met je ogen. Een intrigerende ervaring die bewijst dat gaming niet altijd fysiek hoeft te zijn. Even blijven zitten en spelen met je ogen als controller.

Meer Ontdekken? Bezoek Technopolis!

Hoewel ik niet alle verrassingen van de expo wil verklappen, kan ik je verzekeren dat er voor iedereen iets te ontdekken valt. Benieuwd naar meer? Plan dan snel een bezoek aan Technopolis en ervaar zelf de ON/OFF Expo. 

Meer info

Ticket kopen

Boek je klasbezoek

Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)