Op zoek naar een originele wandeling? Ieper heeft het!

Wij zijn fervente wandelaars, in hart en nieren. Liefst in een prachtig stukje natuur, maar af en toe kiezen we ook voor een stadswandeling. Aangezien we al een tijdje @kamielus volgen op Instagram en wel fan zijn van zijn humor en ‘nutteloze borden’, waren we dan ook super enthousiast toen er ook een ‘Nutteloze Bordenwandeling’ in onze provincie bijkwam.  Of die ook leuk is voor het hele gezin? Dat testten wij graag voor je uit.

Ieper is in West-Vlaanderen de place to be, toch als je zin hebt in een zoektocht naar nutteloze bordjes. Nu, nutteloos zijn de borden echt niet, want ze maken je vooral aan het lachen.
Je kan de wandeling starten aan ofwel de Grote Markt ofwel aan het Station. Wij parkeren dan ook onze auto bij het station en nemen er gelijk de plattegrond bij, die we thuis hebben afgedrukt. Die kan je trouwens ook gratis afhalen bij de Dienst Toerisme op de Grote Markt.  En neem het van ons aan: je hebt die plattegrond echt wel nodig, want sommige bordjes zijn vrij moeilijk te vinden. Sommige Ieperlingen zullen wel raar opgekeken hebben als ze ons drie keer langs dezelfde gevel zagen langs lopen om een bordje te zoeken of bijna op de buik zagen liggen om een foto te maken. 

NuttelozeBordenWandelrouteIeper
NuttelozeBordenWandelrouteIeper
NuttelozeBordenWandelrouteIeper

Concreet zijn er 75 borden te vinden doorheen het centrum van Ieper, en de wandeling is ongeveer 5 kilometer lang. Het fijne van Ieper is dat je vanuit het historische centrum vrij snel op de stadswallen bent, en zo tegelijkertijd ook nog een stuk groen meepikt. Onze dochter was heel enthousiast over de wandeltocht en liep steeds vooruit om toch maar als eerste het bordje te spotten en voor te lezen.

NuttelozeBordenWandelrouteIeper
NuttelozeBordenWandelrouteIeper

Pik je ook nog een museum mee?

Je komt ook langs alle trekpleisters van Ieper: niet alleen de Menenpoort, maar ook de Grote Markt met uiteraard het Flanders Fields Museum en het Yper Museum. Wij waren al een paar keer te gast in beide musea (lees ons uitgebreide verslagje in het wintermagazine) en ze zijn echt een bezoekje waard. Het Yper Museum is een kleurrijke plek waar je door interactieve spelletjes meer te weten komt over de geschiedenis van de stad Ieper. En in het Flanders Field Museum wordt de eerste Wereldoorlog weer tot leven gebracht. Ook hier zorgen ze door een zoekboekje en aangepaste audioguide dat het bezoek boeiend is voor het hele gezin.

NuttelozeBordenWandelrouteIeper