Pallieteren met het gezin in Lier

Tot we vorige zomer op familieweekend trokken naar Lier, de Pallieterstad van de Kempen, hadden we eerlijk gezegd geen idee hoeveel er te beleven viel. Die eerste kennismaking viel echter zo in de smaak dat we graag nog eens terug trokken naar de stad van ‘Lierke Plezierke’, Felix Timmermans en de imposante Zimmertoren. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers komen er zeker aan hun trekken en ook wie het liever wat actiever heeft zal zich er gegarandeerd amuseren. Wij delen alvast onze 5 tips na een geslaagd weekendje!

Cultuur opsnuiven in het Stadsmuseum van Lier

Midden in het centrum van Lier, in één van de statige rijhuizen langs de Florent Van Cauwenberghstraat, kan je het Stadsmuseum vinden. Dit museum neemt je op een interactieve manier mee naar het Lier van vroeger en nu. Je leert er vanwaar dat Lierke Plezierke nu juist komt en de kinderen die kunnen zich uitleven op één van de vele doe-plekken die het museum rijk is. 

mammoet
maquette

Verken de stad via één van de wandelzoektochten van Visit Lier

Als je in Lier bent, neem dan zeker eens de tijd om door het centrum te wandelen. De grote shoppingstraat wordt afgewisseld met smalle straatjes vol prachtige gevels die ons wisten te charmeren. Centraal in de stad, op de Grote Markt, ligt het historische stadhuis dat direct in het oog springt. Het is ook hier dat Visit Lier gevestigd is. Spring zeker eens binnen om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt. Je vindt er niet alleen heel wat foldertjes, ook de vriendelijke mensen achter de balie helpen je graag op weg. 

Wij namen in december deel aan de leuke winterspeurtocht, maar ook doorheen de rest van het jaar hebben ze een groot aanbod aan kinderwandelingen en – speurtochten voor de verschillende leeftijden. 

kerstbal
speurtocht

Op bezoek in de Zimmertoren

Wie denkt aan Lier, denkt automatisch aan de imposante Zimmertoren, een toren die al jarenlang de publiekstrekker van de stad is. Deze historische klokkentoren, met zijn kenmerkende 13 wijzerplaten herbergt een fascinerend astronomisch uurwerk. Hoog tijd dus dat wij deze ook eens van binnen gingen ontdekken.

wonderklok
Zimmertoren

Waterpret bij LAGO de Waterperels

Zowel bij mooi als slecht weer is zwemmen altijd een goed idee. En dus trokken wij richting LAGO De Waterperels. Net zoals we gewoon zijn van de andere LAGO zwemparadijzen vinden we hier glijbanen, kinderbaden, een golfslagbad, wildwaterbaan, sportbad en een wellness zone terug. Een ideale uitstap om even te bekomen na een drukke dag!

Lago
glijbanen

Heerlijk slapen

Zoals je merkt valt er zoveel te beleven in Lier dat één dag niet voldoende is om alles te ontdekken. Ideaal dan ook om er een weekendje weg van te maken. Want niets heerlijker toch dan ’s avonds neerploffen in een heerlijk bed en de volgende morgen genieten van een deugddoend ontbijt. En dat was bij Hotel Florent zeker het geval. De centrale ligging, op 100 meter van het Stadsmuseum, maakt dit de ideale uitvalsbasis om de stad te gaan verkennen. ’s Avonds konden we terecht in een heel ruime familiekamer, waar onze kinderen meer dan genoeg ruimte hadden om ook nog even te spelen. De volgende ochtend werden we verwelkomd door een uitgebreid en heerlijk ontbijtbuffet. Ideaal om ons zo klaar te maken voor een nieuwe dag vol avontuur. 

ontbijt

Vlaanderen Vakantieland: tips voor een overnachting in Lier (en omgeving)

B&B

Hotel

Vakantiewoning