#STAYCATION : 6 tips voor een leuke vakantie in België (2)

Verre reizen zullen dit jaar waarschijnlijk niet mogelijk zijn! Maar uit uw kot komen in eigen land en de lockdown eventjes vergeten, dat zal hopelijk wel kunnen! Wij verzamelen elke week de leukste uitstappen voor jou om er de staycation van je leven van te maken!

#1 PROEVEN in Brugge
Brugge is dé plek bij uitstek om je smaakpapillen eens heerlijk te verwennen. Want hoe kunnen we dat nu beter dan met frietjes en chocolade van bij ons? In het Frietmuseum en in Choco Story duik je respectievelijk in onze friet- en chocoladegeschiedenis. Achteraf kan je er van overheerlijke frietjes en échte Belgische pralines proeven... Jammie!

#2 OP DAGUISTAP naar Afrika
Een daguitstap naar Afrika, het kan! Sinds de heropening van het AfricaMuseum is het terug mogelijk om de Afrikaanse cultuur te gaan opsnuiven in Tervuren. Maak er bovendien een boeiende dag van met heel je gezin, want het AfricaMuseum is een echt familievriendelijk museum. Bij het onthaal krijg je een grondplan met daarop de hoogtepunten voor kinderen zoals muziekinstrumenten om uit te testen, een knutselhoek, een rumba-corner, spelletjes op touchscreens en een Virtual Reality beleving! In het museum staan onze dieren in een open opstelling. Je mag de dieren niet aanraken, maar op het grondplan tonen we wel duidelijk waar je kan voelen aan een olifantstand of verschillende dierenhuiden mag aanraken. 
Wil je je bezoek alvast voorbereiden, download dan hier  het plan

Kom je naar Tervuren, geniet zeker ook van de mooie parkomgeving. Een korte wandeling door het park leid je met de kinderen naar een mooie grote speeltuin aan de rand van Tervuren. Hopelijk mogen de kinderen daar deze zomer volop op spelen!

#3 GENIET VAN DE STILTE in Blankaart
Kom wandelen en fietsen langs moerassen en weilanden, of maak deze zomer als het mag en kan eens een boottocht op onze fluisterboot in natuurgebied De Blankaart. Het gebied ligt in de IJzervallei, tussen Oostvleteren en Diksmuide, in de provincie West-Vlaanderen. Het bezoekerscentrum ligt in het mooie Blankaartkasteel. Doorheen het Blankaartmoeras en langs de Blankaartvijver vind je kindvriendelijke fietstochten en wandelingen. Plankenpaden brengen je naar vogelkijkhutten en een uitkijktoren om de vogels in alle rust te bekijken. Staat het water in het gebied hoog genoeg, dan voert een fluisterboot je geruisloos door het moeras. Zo verken je het gebied zonder de dieren en talrijke vogels, waaronder lepelaars, te storen.

#4 OP MUSEUMTOCHT door de provincie Antwerpen
Van het Speelgoedmuseum in Mechelen over het Speelkaartenmuseum in Turnhout, het Suske en Wiske Museum in Kalmthout tot het MoMu, het Diamantmuseum en het Fotomuseum in Antwerpen.... De provincie Antwerpen telt heel wat boeiende musea waar je zowel kleine als grote verrassende ontdekkingen kan doen. Maak er een meerdaagse van en geniet van een heerlijke staycation. Alle info over de verschillende musea vind je hier op riebedebie.be! Check zeker even onze attractiezoeker.

#5 OP RELAXTE UITSTAP in eigen land
Een op-en-top relaxte uitstap met het gezin? Dan is een bezoek aan een provinciedomein altijd een goed idee. Onze blik viel op Het Vinne in Zoutleeuw, een uniek natuurrecreatiefproject in Europa, met het enige natuurlijke binnenmeer in Vlaanderen! Je waant je in Zweden. En je kan er heerlijk gaan wandelen, wat dacht je van één van deze vijf bewegwijzerde wandelingen:

  1. Sint-Odulphuswandeling 2 km (blauw)
  2. Gallowaywandeling 3 km (geel)
  3. Mottewandeling 3 km (rood)
  4. Vinnewandeling 5,5 km (wit)
  5. Koesterburenwandeling 6 km (paars)

Meer ontspannen in Het Vinne? Ga hier even kijken wat kan en niet kan.

#6 Doe de JENEVERROUTE
Het verhaal achter onze jenever ontdekken? Download dan de app van de Hasseltse Jenever-route. Via foto's, audiofragmenten en bewegende beelden krijg je een mooi beeld van de rijke Hasseltse jeneverindustrie. Vergeet niet af en toe te stoppen voor een borreltje! Bezoektip: een bezoekje aan het volledig vernieuwde Jenevermuseum!
 


 

Foto: Toerisme Vlaams Brabant