Toptip voor de herfstvakantie: magisch lichtspektakel ‘Lumineuze Nachten’ in Roeselare

Vandaag neem ik jullie mee op bezoek in mijn thuisstad Roeselare, waar deze herfst het fantastische lichtspektakel van de Lumineuze Nachten doorgaat. Klaar voor een beetje fonkelende magie? 

BrouwerijRodenbach

Terug in de tijd

In 1821 stichtte Pedro Rodenbach samen met zijn ondernemende vrouw Regina een brouwerij in Roeselare. We zijn intussen meer dan 200 jaar later, maar nog altijd wordt hier in Roeselare het meest verfrissende bier ter wereld gebrouwen. 
Met indrukwekkende projecties, muziek en verhaal brengt De Lumineuze Nachten de geschiedenis van de brouwerij Rodenbach tot leven. ‘Verteller’ Wim Opbrouck draait de klok 200 jaar terug en neemt je in verschillende hoofdstukken mee in het leven van de boeiende familie Rodenbach. Die brouwden immers niet alleen bier, maar er werd ook gevochten, poëzie geschreven en aan politiek gedaan.  Verwacht je dus niet alleen aan stomende machines, maar ook levensgrote boeken, soldaten en zelfs de kroning van Leopold I. 
Een fonkelend feest voor het oog! 

Verteller Wim Opbrouck
DeLumineuzeNachten
DeLumineuzeNachten

Liefde voor bier

De brouwerij is niet alleen te bezoeken tijdens de Lumineuze Nachten. Zin om meer te weten te komen over de wonderlijke wereld van gemengde gisting en brouwmeesterschap? Tijdens een bezoek is het hoogtepunt een kijkje bij de foederzalen, waar 294 immense eikenhouten vaten de show stelen. Sommige daarvan zijn al meer dan 150 jaar oud en zijn intussen tot industrieel erfgoed verklaard. Uiteraard sluit je je bezoek hier af met een degustatie. Wat had je anders verwacht? 

RodenbachBier
Zin in een Rodenbach?

Bruisend Roeselare

Wil je je avondbezoek aan de Lumineuze Nachten combineren met een halve of hele dag Roeselare? Dat kan! En als echte Roeselaarse kan ik dat alleen maar aanraden...
Roeselare is een echte gezellige shopping-centrumstad, met niet alleen de gekende grotere shoppingzaken, maar ook verschillende kleine boetiekjes.  The place to be dus om te flaneren door de winkelstraten en dat te combineren met een terrasje of een restaurantbezoek. 
Loop trouwens tijdens je bezoek aan het kenniscentrum Arhus eens binnen: je vindt er niet alleen een knap staaltje architecturaal werk, maar ook een gezellige kindvriendelijke plek voor een hapje en een drankje! 

Een echte Flandrien in huis? Dan kan een bezoek aan Koers, het Museum van de Wielersport, niet ontbreken. Ga hier mee op een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen en vergaap je aan een regenboog van wielertruitjes. Koers heeft trouwens ook altijd een leuk aanbod voor de kleinere bezoekers. 
Wist je trouwens dat je als bezoeker van de Lumineuze Nachten Koers kan bezoeken aan een voordeeltarief van 5 euro ipv 7 euro? 

Magie op de Lumineuze Nachten

Praktische info

De Lumineuze Nachten is iedere avond geopend na zonsopgang van 28 oktober tot 13 november. 
Let op: er is geen kassaverkoop! Reserveer dus vooraf een tijdslot via de ticketshop van de Lumineuze Nachten. Wacht ook niet te lang, want bepaalde tijdsloten raken bijna uitverkocht. 
Een ticket voor volwassenen kost 17 euro, voor kinderen en senioren betaal je 12 euro per persoon. Onder de 4 jaar mogen kinderen gratis binnen. 
De wandelroute is buggyproof / rolstoelvriendelijk en is 600 meter lang. Het gaat bijna wel volledig buiten door, dus voorzie regenkledij indien nodig. 
 
De Lumineuze Nachten is trouwens het paradepaardje van Urban Mapping; gespecialiseerd in indrukwekkende projecties. Houd hun site zeker in de gaten, want ze hebben nog meer projecten op stapel staan. 

Wat een spektakel!