Waarom Brussel je volgende citytrip met kids moet zijn

museum natuurwetenschappen

Brussel met kids: 100% Kidsproof

Onze vrouw Lobke trekt er straks een namiddagje op uit met haar gezin naar Brussel. Lekker rondstruinen in onze hoofdstad onder een stralend herfstzonnetje, wat wil een mens nog meer?

Waarom zij zo gek zijn op Brussel? "Het is een multiculturele stad met duizend gezichten die op elke hoek van de straat verrast, zowel voor groot en klein! We gaan er regelmatig naartoe en ik kan er naar blijven terugkeren. Zeker nu er weer heel wat musea weer open gaan, zij wij van de partij!'

Benieuwd naar haar Brusselse kidsproof must-visits? Een overzichtje!

Museum voor Natuurwetenschappen

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is de thuisbasis voor de grootste collectie Dinausauriërs in Europa. In de prachtige Galerij van de Dinosauriërs tonen wij je dan ook de T.Rex, de Triceratops de Diplodocus, de Stegosaurus, de Maisasaur, de Cryolophosaurus en nog vele anderen maar vooral onze nationale trots, de originele fossielen van onze enorme Iguanodon-collectie. Maar er is nog zoveel meer. Zoals de Galerij van de Mens eentje om trots op te zijn. Het opzet van deze permanente tentoonstelling, die het lange verhaal van de evolutie van de mens langsheen het grillige pad van 7 miljoen jaar evolutie combineert met een originele en interactieve kijk op de werking ons menselijk lichaam, is werkelijk uniek in Europa. Alles wordt telkens grondig geïllustreerd aan de hand van fascinerende stukken uit de museumcollectie, knappe 3D-reconstructies en interactieve installaties. Ga gerust eens een selfie nemen met een van je voorlopers!

Bezoek zeker ook de gloednieuwe vaste tentoonstelling : LEVENDE PLANEET
Wist je dat gnoes en zebra’s probleemloos van dezelfde planten eten (de eerste smult van de jonge scheuten, de tweede van de taaiere bladeren)? Dat een dorstige kameel wel 150 liter water kan drinken? Dat bosbranden een goede zaak zijn voor sommige bomen?

Herontdek onze aarde, die krioelt van het leven, in Levende Planeet: een streling voor het oog, geschikt voor het hele gezin en wetenschappelijk verantwoord.


Op een oppervlakte van 2000 m² vind je meer dan 850 specimens (van giraf over koala tot bladluis), 3D-modellen die je mag aanraken, visuele media en geluidsfragmenten, die je op een speelse, interactieve en educatieve manier tonen wat biodiversiteit is.

Meer info vind je hier

Stripmuseum voor stripfanaten

In een ravissante art-nouveautempel wordt alles verzameld over stripverhalen, van gisteren... tot morgen. Al meer dan 25 jaar richt het Stripmuseum de spots op de auteurs en helden van de Negende Kunst. Het is tegelijk een hommage aan de pioniers van het medium en een blik op het hedendaags stripverhaal. Aan de hand van permanente tentoonstellingen, die regelmatig vernieuwd worden, en een afwisselend programma van tijdelijke exposities maken bezoekers kennis met de talrijke facetten van het stripverhaal. Kuifje en de Smurfen nemen je mee naar avonturenland, een wereld waar creativiteit geen grenzen kent. Het uitzonderlijke art-nouveaugebouw van Victor Horta geeft het bezoek nog een extra dimensie.
Meer info vind je hier

Treinmuseum Train World in Schaarbeek met de nieuwste expo CHOCO LOCO

Al eens gedacht aan een bezoekje aan het treinmuseum Train World in Schaarbeek? Je stapt er in de wereld van nostalgische treinen en authentieke locomotieven, een ideaal uitje voor een regenachtige dag…

Duik in het culinaire chocolade-universum in het hart van Train World
Net zoals de spoorwegen dankt Belgische chocolade zijn internationale faam aan de industriële vooruitgang in de 19e en 20e eeuw! Van 20 oktober 2020 tot en met 21 februari 2021 nodigt de expo "Choco Loco" je uit om je helemaal onder te dompelen in deze twee verschillende universums, die toch heel wat raakvlakken hebben. Speciaal voor deze gelegenheid werden een twintigtal unieke chocoladesculpturen gemaakt die de wereld van de spoorwegen oproepen en een boeiende dialoog aangaan met de authentieke locomotieven van Train World.
Meer info vind je hier