Opening kunstenparcours Golfslag

Golfslag

Kunstroute

Een kunstwerk wordt ‘target’. Speel de ‘golfslag’ met golfclub of wandel door de kunstroutes.

Golfslag is een eerste project van de festiviteiten voor het 250-jarig bestaan van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Mechelen. Ze lieten zich inspireren door de minigolf van Sint-Anna te Antwerpen waar kunstenaars telkens van een golfbaan een kunstwerk maken. Een prachtig gegeven, maar niet haalbaar voor de vele studenten! Dan maar een soort van ‘citygolf’, maar ook hier stootten ze op moeilijkheden qua realisatie. Een eurekagevoel ontstond bij een mogelijke samenwerking met het Vrijbroekpark: ruimte in overvloed, dicht bij de stad, prachtige natuur, de perfecte symbiose. Dankzij de enthousiaste inzet van de studenten en de medewerkers zijn ze tot boeiende kunstroutes gekomen.

In Golfslag combineren we een rijk pallet aan ervaringen. Het is een mooie symbiose tussen natuur (wandelen), sport (golven) en kunst geworden. Via de kunstwerken krijg je een andere kijk op de natuur, via de natuur beleef je de kunst op een andere manier. En de sport houdt je fit.” vertelt Hans Martens, directeur van de Academie Mechelen.

Dit project was een jaaropdracht van het Projectatelier, een opdracht in fases, tot de uiteindelijke realisatie. De kunstwerken worden ‘targets’, want de ‘golfslag’ kan je spelen met golfclub en (mousse) bal, maar het zijn ook kunstroutes die je wandelend kunt ontdekken. Je hebt keuze uit de ‘Blind Date-’, de ‘Schwung-’ en de ‘Woods’route.

Praktisch

Wanneer:
Tot eind juni 2023, dagelijks te bezoeken van 9 uur tot zonsondergang

Waar:
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark
Ridder Dessainlaan 65
2800 Mechelen

Meer info:
https://www.academiemechelen.be/activiteiten/tentoonstellingen