20 anti-verveeltips om de laatste maand van de vakantie te overleven (deel 2)

Eerder deze week gaven we jullie al 10 tips om de laatste maand van de vakantie te overleven. Nog niet genoeg inspiratie? Ontdek hieronder onze laatste 10 tips om een leuke uitstap te maken en een onvergetelijke zomervakantie te beleven...

11. Laat je in Connecterra verrassen door een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen
Kom wandelen op de plek waar tot 1987 de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide. Vandaag de dag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je hier genieten van een verrassend landschap van 'bergen en meren' met spectaculaire panorama's.  Connecterra verken je te voet. Download gratis de Connecterra-app als virtuele gids of ga op pad met een Ranger. Je kan verder ook de schachtbok beklimmen en het 'Erfgoedpanorama' bekijken, een fototentoonstelling over de vroegere steenkoolmijn van Eisden.
Meer info vind je hier

12. Ga extra lang genieten van de attracties en dieren in Bellewaerde
Tijdens de Summer Nocturnes is animatie voorzien in het park en kan er ’s avonds genoten worden van een overheerlijke barbecue, tot slot word je er getrakteerd op een spetterende vuurshow om 22u op het Mexicoplein.
Hier vind je meer info over de Summer Nocturnes

13. Ga op havenrondvaart in Zeebrugge
Scheep in op het nieuwste passagiersschip van België en bezoek een wereldhaven in volle actie ! Zeebrugge is dé ankerplaats van vrachtgiganten, ferries, cruiseschepen, vissersboten, sleepboten, luxe jachten… op nauwelijks enkele passen van elkaar. In volle actie! Onderweg ontmoet je er de Belgische marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Het sterneneiland (met zijn duizenden zeevogels) en één van de grootste sluizen ter wereld krijg je er sowieso bij! De tocht met audiovisuele gids (75 min) geeft je na afloop een heel andere kijk op een wereldhaven. Een boottocht om niet snel te vergeten…
Meer info over de Havenrondvaart in Zeebrugge vind je hier

14. Breng eens een bezoekje aan het Zuivelmuseum
In het Zuivelmuseum vind je een merkwaardige en unieke permanente tentoonstelling van zuivelmateriaal der lage landen. Je wandelt er door de geschiedenis van de zuivelindustrie in Vlaanderen tijdens de voorbije vijf eeuwen en je krijgt er het verhaal van de melk van verleden tot heden. Je beleeft de sfeer van weleer in een mooie collectie oude boterkarnen, melkflessen, kaaspersen, laboratorium- materiaal… je bewondert historische prenten, affiches en foto's. Je maakt kennis met het winnen van de melk, de boter- en kaasproductie en de verkoop op de markten en aan huis van de melkboer. Een must-visit volgens ons!
Meer info over het Zuivelmuseum vind je hier

15. De Grote Kraak
De Grote Kraak is een speurtocht in het Arboretrum in Kalmthout met weetjesvragen en doe-opdrachten waarbij je je ogen en je kleine grijze hersencellen goed kunt gebruiken. Tel de leeftijd van bomen, zoek verschillen tussen bladeren en doe aan gewichtheffen. Ieder juist antwoord geeft een cijfer en leidt naar de code waarmee je de kluizen in de tuin kunt openen. Een spannende speurtocht om samen met je vrienden en familie te doen terwijl je de arboretumtuin ontdekt.
Meer info vind je hier

16. Ga naar de nacht van de sterren
Kom de sterren observeren vanop de uitzonderlijke site van de Koninklijke Sterrenwacht van België. In het gezelschap van professionele en amateur-astronomen! Voor de derde keer nodigen ze het publiek uit om de sterrenhemel te observeren tussen de prestigieuze koepels van de Sterrenwacht te Brussel. Telescopen worden geïnstalleerd op de site van de Sterrenwacht zodat iedereen de pracht van de nachtelijke sterrenhemel kan ontdekken. En er is een heel grote kans om vallende sterren te zien, omdat die nacht en de volgende nachten de meteorenzwerm van de Perseïden zijn maximum bereikt!
Meer info vind je hier

17. Maak een stadswandeling op kindermaat in Mechelen
Een gids neemt je mee op een unieke ontdekkingstocht door de stad vol bijzondere weetjes en creatieve spelletjes, op locaties vol geschiedenis waarbij de allerkleinsten en hun ouders de stad op een nieuwe manier leren kennen. Misschien kom je onderweg Rommy nog tegen? Buggy's mogen mee tijdens deze actieve wandeling. Elk kind krijg, op de dag van de wandeling nog een ijsje.
Alle info vind je hier

18. Een dagje naar het Ice Mountain Adventure park
Naast ski & snowboard bieden we een avontuurlijk pakket aan voor zowel jong als oud, zomer als winter. Met ski & snowboard, accro-adventure (klimpark met zonneterras), paintball, lasergame, indoor skydiving, 2 restaurants, een shop, kinderspeeltuin en kinderklimpark kun je bij ons terecht voor een daguitstap met het hele gezin. Ga zeker de gloednieuwe speeltuin eens uittesten!
Alle info vind je hier

19. Kruip in de huid van je wielerkampioen
Elke bezoeker aan het Belevingscentrum Ronde Van Vlaanderen krijgt de kans in de huid te kruipen van een wielerkampioen. Je beleeft de Ronde door de ogen van de renner als het ware. Je kan kiezen tussen Eddy Merckx, Ritten Van Lerberghe, Gaston Rebry, Briek Schotte, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Eric Leman, Walter Godefroot, Jan Raas, Eric Vanderaerden, Edwig Van Hooydonck en Johan Museeuw. Het Belevingsmuseum Ronde van Vlaanderen gaat op zoek naar de ziel en de heroïek van de Ronde. De aanpak is multimediaal, met prachtig beeld- en geluidsmateriaal, projecties en computersimulaties die het elke bezoeker mogelijk maken de Ronde van binnenuit te ervaren. Voel de spanning, het lijden, de euforie,... alsof je naast Schotte, Merckx of Museeuw over de kasseien en hellingen dokkert! Aanradertje van jewelste!
Alle info vind je hier

20. Playmobil ontdekken in het Speelgoedmuseum
Sinds kort kunnen de bezoekers van het Speelgoedmuseum in Mechelen een nieuwe afdeling ontdekken, waarin de wereld van Playmobil uitgebeeld staat met allerlei herkenbare taferelen en bekende figuurtjes...want in het Mechelse Speelgoedmuseum is sinds 29 juni een nieuwe afdeling geopend die draait rond Playmobil: een lachend mondje en twee bolletjes voor de ogen. Dat is de essentie van het Playmobil-figuurtje. Met de figuren ontdekken kinderen de ene leefwereld na de andere. De nieuwe afdeling belicht de geschiedenis van Playmobil (Geobra), de evolutie van de figuurtjes en populaire thema’s uit het dagelijks leven (luchthaven, brandweer, zoo, boerderij,…).
Echt iets voor Playmobil-fans!
Meer info over de tentoonstelling vind je op de website