5 x leuke uitstappen voor de herfstvakantie

Op zoek naar tips om de herfstvakantie 2022 te overleven? Hier moet je zijn! 

grote schijn

1. De Grote Schijn: een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.

Van 27 oktober tot en met 20 november komt De Grote Schijn terug naar het Rivierenhof.
Laat je tijdens dit omni-zintuigelijk spektakel leiden langs een volledig nieuw parcours met indrukwekkende technieken en mysterieuze verrassingen. Ontdek het volledige programma van De Grote Schijn.

Zwin

2. Herfst in het Zwin

Tijdens de herfstvakantie is je dag in Zwin Natuur Park goed gevuld. Volg het parcours langs de verschillende hutten op het domein: spot brandganzen of bonte strandlopers op de broedeilanden, bestudeer zoetwaterdiertjes in de labohut, maak vogelsnacks of luister naar toffe trekverhalen. 

Tip: Jonge bezoekers maken vogelsnacks en luisteren naar een tof trekverhaal.  Kinderactiviteiten gaan door van 11u00 tot 16u30

Copyright foto: het ZWIN 

 

Technopolis

3. Bezoek de nieuwe hoofdexpo 'En alles wordt logisch' in Technopolis

Stellen je bengels altijd de gekste vragen? Dan is een duik in de wetenschap dé oplossing. Ontdek tijdens de herfstvakantie de vernieuwde hoofdexpo van Technopolis… en alles wordt logisch! ‘Kan ik sneller lopen dan een jachtluipaard? Hoe blijft een duikboot onder water? Hoe werkt een heteluchtballon? En wat? Hoe? Waar? Huh!?’ Lijkt er echt nooit een einde te komen aan die eindeloze vragenstroom? Kom dan snel naar Technopolis. Hier kunnen je curieuzeneuzemosterdpotten nooit te veel (of te gekke) vragen stellen. Op alle vragen vinden ze immers het antwoord in de wetenschap… én in onze vernieuwde hoofdexpo. Heel simpel en in slechts een paar stappen, want in Technopolis wordt alles vanzelf… logisch.

Kom snel langs en ga samen op ontdekking!

MOT

4. Vier de herfstvakantie in het MOT Grimbergen

Naast een museumbezoek, de speurtocht met Molly de mot, een bezoekje aan de Speelzolder, je uitleven op de speelstammen voor het museum... kan je tijdens de vakantie extra activiteiten beleven!
 

Maandag 31 oktober vieren ze Halloween in het MOT.

Op de vooravond van Allerheiligen maken ze originele pompoen pizza's in het bakhuis aan de Liermolen! Elke deelnemer maakt deeg en belegt het met saus, groentjes en kaas. Dat deed je misschien al eerder, maar proefde je ooit pizza met pompoen!? De pizza's worden gebakken in een bakoven die met hout wordt gestookt.

Komen jullie verkleed op ons pizzafeest? Beloofd, het wordt griezelig lekker!

velzeke

5. Bezoek een leuke tentoonstelling over vroeger