Een beleving cadeau geven: 5 x inspiratie

Geef eens een beleving of doe-activiteit cadeau!

Een beleving cadeau geven: het is een goed alternatief voor het zoveelste stuk speelgoed dat je koopt voor verjaardagen, Kerstmis, Sinterklaas of Pasen. Niet alleen leuk voor de ontvanger, maar ook voor de gever: zo kan je extra veel quality time spenderen samen.

Welke doe-activiteiten zijn een schot in de roos bij kinderen? In dit artikel geven we je 5x inspiratie.

Beleving 1: een abonnement op Planckendael en de Zoo

Met een abonnement krijg je maar liefst 365 dagen per jaar toegang tot Planckendael en ZOO Antwerpen! Bovendien gaan de deuren van Planckendael en ZOO Antwerpen vroeger open voor jou en ben je welkom vanaf 9u 's ochtends. 

Je krijgt 10% korting in de shops en restaurants. Maar ook gratis toegang of fikse kortingen bij Plopsaland, De Efteling, Artis, GaiaZOO, ...Als dat geen geweldig leuk cadeau is waar je heel het jaar plezier aan beleeft, dan weten wij het ook niet meer!


Alle info over de abonnementen vind je hier
 

Beleving 2: een dagje zwemmen

Altijd een goed idee: eens naar een zwembad gaan waar je nog nooit eerder bent geweest.

LAGO Pelt Dommelslag in Overpelt bijvoorbeeld is zoveel meer dan enkel een zwembad! Sportievelingen kunnen terecht in het 25 meter bad met 6 banen. Voor jong en oud is er sensatie in de unieke wildwaterbaan, het golfslagbad en de spectaculaire bandenglijbaan van maar liefst 110 meter lang. De allerkleinsten worden verwend in de verwarmde kinderbaden met kleurrijke waterspeeltuin. Pret verzekerd!

Ook in Lier is er zo’n leuk zwembad, LAGO Lier De Waterperels en in Beveren vind je LAGO Beveren De Meerminnen.

Of wat dacht je van een bezoekje aan het zwembad van Gent?  LAGO Gent Rozebroeken heeft een buitenbad dat 365 dagen per jaar toegankelijk is en de durvers tijdens de winterperiode verwent. En het aanbod is nu uitgebreid: voor dezelfde prijs kan je ook eindeloos genieten in de warme lagune (34°) met water- en luchtmassage, een stroomversnelling en whirlpool. Sauna’s, een stoombad en een hamam brengen ontspanning voor iedereen.
 

Beleving 3: een verjaardagsfeest in het museum

Bijna jarig? Barst je van fantasie of ben je nieuwsgierig naar mooie dingen?

Nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit voor een verjaardagsfeestje in Design museum Gent. Je volgt er een toffe designworkshop en ontwerpt een leuk aandenken dat je mee naar huis kan nemen. De jarige krijgt een speciale verjaardagsstoel en ook een ontdekkingstocht door het museum staat op het programma. Langs de route: een feestcarrousel, een zetel met honderd stippen en een vissenvaas.

Meer info vind je hier

Beleving 4: een unieke natuurervaring met een ranger

Tijdens Connecterra Special in het Nationaal Park Hoge Kempen ga je met een echte Ranger terug naar de essentie in de natuur tijdens deze wel zeer speciale activiteit. Vuur maken, een broodje bakken... Onthaasting en gezelligheid staan centraal en na deze activiteit kan je zeggen dat je Connecterra echt geproefd hebt, dat je verbonden bent met de Aarde! Gegarandeerd een nieuwe natuurervaring en een uniek beleveniscadeautje.

Meer info vind je hier

Beleving 5. Een dag samen op het water

Al eens gehoord van wavekarting? Dat is een uniek concept aan de Belgische kust waar je zonder enige vaarervaring zelf een kleine boot - een wavekart - kan besturen.

Samen met een begeleider, die met een aparte veiligheidsboot voorop vaart, kan je in Nieuwpoort op eigen tempo de golven temmen. Een onvergetelijke en zeer toegankelijke ervaring voor jong en oud die kan doorgaan bij zowel zonnige als minder mooie weersomstandigheden.

Doe je liever rustig aan? Geen probleem. Jij bepaalt zelf de snelheid waarmee je vaart. Ook een rustige rondvaart langs de kustlijn bezorgt je de nodige sensatie. Bovendien zijn de wavekarts toegankelijk voor kinderen vanaf 6/8 jaar en bieden ze plaats voor maximum 3 personen. Tijdens het uur varen wordt er 5 keer van piloot gewisseld zodat iedereen die wil het stuur in handen kan nemen.

Meer info vind je hier

Niet gevonden wat je zocht? 

Via onze activiteitenzoeker vind je nog honderden andere belevingen die je kunnen inspireren.