Coronaproof binnenactiviteiten bij regenweer: onze 5 tips

Pffffff....weer een lang weekend voor de deur en het regent dat het giet. Op zoek naar binnenactiviteiten bij regenweer die iedereen van je bubbel ook nog eens leuk vindt: onmogelijk, zeg je? Niet met onze 5 tips!

gallo romeins museum

Binnenactiviteit 1: bezoek samen een tof museum

Wat dacht je van één van deze musea? 

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is een plek waar het fijn is om vele uren door te brengen met het hele gezin. Leer over het verre verleden via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes. Geniet samen met je kinderen van toffe animaties. Bezoek ten slotte het fijne museumcafé en loop even langs in de shop met een groot boekenaanbod over het verre verleden. 

Misschien heb je over dit museum nog nooit gehoord, maar geloof ons: dit levendige doe-museum in Grimbergen is een echte parel. De kinderen kruipen er in de huid van een wagenmaker, leren spelenderwijs meer over hout of gaan aan de slag met vuile was, zeep en wasbord. Kom zelf kennis maken met dit levendig doe-museum in het groen. Een echte aanrader!

Tijdens de paasvakantie zijn er tal van leuke activiteiten in tal van musea, dus check zeker eens al onze museatips op onze website. 

robotland

Binnenactiviteit 2: Ga naar het doe-park Robotland

Robotland is een superleuk doe-park in Essen, zijn een 60tal exhibits, allemaal met de focus op “zelf doen is leuker". Een greep uit de indoor-activiteiten: met vliegsimulator proberen een nette landing uit te voeren, een containerschip vol laden, met de vacuümlift een betonblok tillen, robots besturen, papieren vliegtuigjes lanceren, visjes vangen met een robotarm, over de Grand Canyon fietsen in VR. Al doende en spelenderwijs leer je hier snel bij en daar waar nodig helpen vriendelijke stewards een handje of leggen ze alles uit want er lopen tal van medewerkers rond om je te helpen.
Buiten kan je ook nog tal van leuke activiteiten doen zoals met een kraan rijden, een trein besturen, met een SEGWAY rijden en noem maar op. 

TIkTok

Binnenactiviteit 3: op TIkTok Tour door Technopolis

Zit jij ook elke dag op TikTok? En wil je filmpjes maken die je volgers hun mond doet openvallen van verbazing? Doe dan zoals Céline en Michiel, Nour en Fatma, Jamilla en Elodie Gabias en leef je vanaf 3 april uit tijdens onze TikTok Tour. Dat is wetenschap én TikTok in een tour doorheen Technopolis. Post je je leukste experimenten op TikTok met #TikTokBoom en tag je @Technopolis_be, dan maak je kans op een felbegeerde tour achter onze schermen!

Onbevreesd neervlijen op een spijkerbed? Met je eigen kleurenschaduw de Jerusalema dansen? Of binnenin een gigantische zeepbel staan en die dan doorprikken? De mogelijkheden zijn eindeloos! Misschien verzin je zelf wel een coole challenge? Zet je fantasie aan het werk en laat de camera maar draaien!

seafront

Binnenactiviteit 4: Ontdek EXPO Operatie Noordzee 1944-'45

In en rond de oude vismijn van Zeebrugge bevindt zich het maritieme themapark Seafront. Je ontdekt er de rijke vissersgeschiedenis van onze Belgische Kust en herbeleeft er sinds 2019 ook de Slag om de Schelde dankzij de expo 'Operatie Noordzee 1944-'45.' Tijdens deze interactieve tentoonstelling voor jong en oud herbeleef je de bevrijding, bedenk je zelf hoe je die slag kon winnen en vergaap je aan het kanon dat Star Wars inspireerde. Verder ontdek je ook wat de vissers in de Tweede Wereldoorlog zoal vingen, wie de Belgen waren die meestreden en wat er met de gezonken schepen gebeurde. Een ideale indoor activiteit tijdens de paasvakantie! 
 

Binnenactiviteit 5: Maak er samen een gezellige knutselnamiddag van


Geen zin om op uitstap te vertrekken? Geen probleem! Bereid jullie volgende uitstap voor door samen iets leuks te knutselen voor onderweg bijvoorbeeld. Op een regenachtige dag is het misschien ook wel fijn om samen een regenmeter te knutselen. 

Hebben jullie nog meer inspiratie voor leuke activiteiten bij slecht weer? Laat ze ons zeker weten!