Een goedgevuld programma voor een daguitstap met kinderen naar Brussel

Een leuke stad om met kinderen te bezoeken is onze hoofdstad Brussel. Dat vond ook Heidi Vanderhaegen. 'Deze stad biedt niet alleen toffe musea en fijne attracties, maar ook gezellige restaurantjes, hippe koffiebars, fijne parken en gezellige winkeltjes. En dat allemaal in het centrum van ons land.' Samen met haar kroost trok zij op daguitstap richting Brussel en kwam terug met een heleboel tips.

Heidi: 'Op een zaterdagnamiddag in januari trokken we naar onze hoofdstad. Bij het zoeken naar een leuke activiteit was de keuze snel gemaakt. De voor de hand liggende attracties, zoals een bezoek aan het Atomium of Manneke Pis of de imposante Grote Markt hadden we al een keer gedaan, inclusief de Brusselse wafel. Dus deze keer mocht het wel iets anders zijn.

Op naar het Stripmuseum
De dochters hebben sinds een jaar of twee Jommeke ontdekt en zitten elk vrij moment met hun neus in de stripboeken. Het Stripmuseum  stond al een tijdje op onze bucketlist dus de keuze was snel gemaakt. Al op de weg naar het Stripmuseum zaten mijn dochters te lezen.'

Heidi: 'Bij aankomst verschoten we wel een beetje van de zeer lange rij. Dit was duidelijk een populaire attractie. We hoorden verschillende talen rondom ons, blijkbaar waren er ook veel buitenlandse toeristen die onze Belgische strips weten te waarderen. De wachttijd viel gelukkig goed mee en in de inkomhal viel al het een en ander te zien en ontdekken wat het wachten een pak aangenamer maakte.'

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING URBANUS & Co
Heidi: 'Urbanus was ook van de partij tijdens een tijdelijke tentoonstelling. Ook de vaste collectie wist ons te bekoren. Aan de hand van leuke filmpjes leerden we hoe een strip tot stand komt, en daar kwam toch wel meer bij kijken dan wij gedacht hadden. We speelden spelletjes en leerden de vertrouwde figuren beter kennen, maar leerden ook nieuwe stripfiguren kennen. Onze nieuwe favoriet is Boerke geworden denk ik.

Als afsluiter gingen we nog langs de bijhorende bibliotheek / leeszaal, waar je in een indrukwekkende collectie kan rondneuzen en rustig kan lezen. Als het aan de dochters had gelegen waren ze daar blijven wonen denk ik (lacht).

Ben je dorstig of hongerig na al dat lezen?
Ga dan iets drinken of eten in het aangrenzende prachtige Hortacafe waar je je innerlijke mens gelukkig kan maken.'

7 BRUSSELSE TOPTIPS VAN RIEBEDEBIE-REPORTER HEIDI

Hou je niet zo van strips of ben je op zoek naar iets anders? Misschien zijn deze musea in onze hoofdstad dan iets voor jou.

1. Ontdek alles over treinen in Trainworld 

2. Maak een reis door de geschiedenis van het ontstaan van de wagen in  het Autoworld museum.

3. Voor wie houdt van kunst en geschiedenis is er het Museum Kunst & Geschiedenis.

4. Je hoeft helemaal niet naar Parijs voor het Centre Pompidou. Op de plek van de prachtige oude Citroën garage hebben we ons eigen exemplaar

5. Reis door de tijd en breng een bezoekje aan de indrukwekkende dino’s in het Museum voor Natuurwetenschappen

6. Kom te weten hoe het Europese parlement en Europa werken in het Parlementarium

7. Wil je brussel graag verkennen met een gids? Dan kan je hier een heleboel verschillende mogelijkheden vinden, van de boot tot de fiets of met de babbelbus.

8. Ontdek de kracht van de leugen in 30 fascinerende verhalen in BRONKS. (opgelet, enkel toegankelijk voor jongeren en pas vanaf 11 jaar!

9. 10 dagen, 385 animatiefilms en meer dan 100 voorstellingen, dat is Anima! Naast films kan je op het internationaal festival ook terecht voor workshops voor kinderen, een stage voor jongeren, een tentoonstelling, concerten en nog veel meer.

10. Weet je wat kleine kinderen vroeger aten? Ontdek het allemaal in deze expo rond de grote geschiedenis over voeding voor de allerkleinsten.