Een verse bucketlist voor de lente

De lente hangt in het land, de terrasjes zijn afgestoft en de pretparken gaan weer bijna open...Hoog tijd om weer buiten te komen voor een dagtrip. Nog geen idee waar je dit seizoen naartoe kan? Druk deze bucketlist af, hang hem op je prikbord en vink deze 7 leuke daguitstappen één voor één af.

1. BEZOEK EEN PRETPARK

In de paasvakantie vanaf 6 april zijn de meeste pretparken weer open voor het grote publiek. Check zeker eerst eens de websites van Plopsa,  Bobbejaanland en Bellewaerde voor je enthousiast vertrekt, zo ben je goed voorbereid. de paasvakantie (8 tot 22 april) en uiteraard elk weekend. Als het weer nog niet helemaal meewil aan dit prille begin van de lente, dan kan je nog altijd terecht in tal van indoor pretparken zoals Plopsa Indoor Hasselt of Comics Station Antwerpen. Aan jou de keuze!

2. GA EEN DAGJE BEESTJES KIJKEN

Een dagje dieren is altijd een leuk idee bij gezinnen: een daguitstap naar een dierentuin is een topidee. De bekendste zijn de Z00 Antwerpen en Planckendael , maar overweeg ook deze bestemmingen: Olmense Zoo, Boudewijn Seapark nabij Brugge of last but not least het Zwin aan onze Belgische Kust.

3. PROEF DE LENTE IN SINT-TRUIDEN

De lente is het uitgelezen moment om eropuit te trekken en je te laten verleiden door het schouwspel van betoverende bloesems. Relaxen in één van de bloesembars, een bezoek aan een fruitbedrijf of zelfs uniek kamperen in een boomgaard, in Sint-Truiden kan het allemaal. Wil je het hoogtepunt van de bloesempracht zeker niet missen? Volg vanaf eind maart onze bloesemmeter. Pluk de dag in Haspengouw!

4. TREK NAAR HET PAASFESTIVAL IN BOKRIJK

Tijdens de paasvakantie beleef je het Openluchtmuseum op z'n paasbest! Ontdek met het hele gezin oude paasgebruiken, bezoek de jonge dieren of waag je aan een spelletje eierenrollen, eierestafette of mastklimmen. Naast deze extra paasactiviteiten kan je uiteraard tijdens de paasvakantie ook genieten van de vaste Bokrijkprogrammatie. Zo kan je een lederen geldbuigel, zelf een potje draaien of een vogelvoederkastje timmeren. Ook kan je binnenkijken bij de imker en het weefatelier. Of misschien kom je de herder en zijn schapen wel tegen!

5. BELEEF DE RONDE VAN VLAANDEREN EENS ZELF

Deze tentoonstelling in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen neemt je mee doorheen de wonderlijke historiek van Vlaanderens Mooiste. Neem plaats naast de koersdirecteur en herbeleef de heroïek vanaf de eerste rij. Laat je hart nog een keer tekeergaan bij de prestaties van Eddy Merckx, schreeuw Claude Criquielion naar een van zijn grootste overwinningen en huil mee met Edwig Van Hooydonck. Je wil echt álles te weten komen over de Ronde? Boek dan een rondleiding met een van onze (wieler)gekke gidsen. En alsof het allemaal nog niet gek genoeg is, kun je je laten rondleiden door de enige echte Johan Museeuw! Uiteraard op aanvraag. Ook de jonge Rondefan wordt niet vergeten. Met een kinderparcours, van de hand van onder anderen kinderauteur Brigitte Minne, ontdekt je spruit spelenderwijs alle geheimen van de Ronde. Voor junioren van 4 tot 12 jaar.

6. OP RENDEZ-VOUS IN HET PLANETARIUM

Enkele keren per jaar organiseert het Planetarium
 voor jou een 'Rendez-vous met de sterren'. Kijk je graag naar de nachtelijke sterrenhemel maar loop je een beetje verloren tussen al die sterren? Dan zit je goed op onze rendez-vous avond. Zowel met behulp van de traditionele Zeiss projector als met de oneindige mogelijkheden van de digitale sterrenprojectie, zullen we je wegwijs maken in ons prachtige universum. Droom je ervan om de diepten van de kosmos op te zoeken of wil je simpelweg wegdromen bij de mythologische verhalen van de sterrenbeelden? De Sterrengids van de avond zal trachten ieders nieuwsgierigheid te beantwoorden.: Zet zaterdag 6 april om 17u alvast in je agenda voor een avondje sterrenkijken.

7. PAASSPEURTOCHT IN DE PLANTENTUIN MEISE

Speur mee naar de grote paaseieren, doe de opdrachten en kraak de code om de nestkastjes te openen!  Tijdens de paasvakantie krijg je in de Plantentuin Meise een kaartje met uitleg over de paasspeurtocht bij de kassa. En op het einde van de speurtocht krijgt elk kind een kleine lenteverrassing. Ook leuk! Op 6 april kan je deelnemen aan de workshop Koken met bananen. Is je kind een kleine keukenprins of - prinses? Dan is deze workshop de max! Onder de leiding van Maureen maken ze exotische en minder exotische bananenhapjes. Om ze daarna samen op te eten, misschien wel met je ouders, die ondertussen alle grote en kleine geheimen over bananen kunnen te weten komen tijdens de lezing + proeverij: ' De geheimen van de banaan ontrafeld' die ook doorgaat in het Kasteel. Meer info over de lezing, klik hier.