Erop uit tijdens de Week van de Provinciedomeinen

Drieënvijftig provinciedomeinen telt ons land. Een bezoek aan een Provinciedomein staat synoniem voor een dagje zalig wandelen, fietsen, de natuur beleven, picknicken, bootje varen of spelen in avontuurlijke speeltuinen. Maar tijdens de Week van de Provinciedomeinen kan je er genieten van enkele buitengewone activiteiten! Een overzichtje:

Bloeiende bloesemwandeling in Het Vinne

Wandel tussen geurige bloesems en metershoge rietkragen in Het Vinne, een natuurlijk binnenmeer en een waar vogelparadijs. Een ervaren gids vertelt meer over planten en bomen die dan in bloei staan. De gids geeft aan welke invloed deze bloesempracht heeft op de dieren die in Het Vinne verblijven.

Alle info over Het Vinne vind je hier

Je Wildste Westen dag in De Gavers

Tijdens 'Je Wildste Westen Actiedag' op zondag 14 april kan je met vrienden of famillie extra voordelig genieten van het avontuurlijk aanbod. Voor € 5 per persoon krijg je toegang tot 6 avonturensites: Avanco, Blueberry Hill, De Gavers, Oenanthe op Transfo, Paintball Valley en Speel. openen hun deuren voor alle avonturiers! Dit jaar kan je ook een Vespa2Rent vespa huren om je te verplaatsen tussen de verschillende locaties.

Alle info over Het Wildste Westen vind je hier

Maak een mandala in de natuur in het Vrijbroekpark samen met Woudvrouw

Ben je tussen 4 en 12 jaar? Neem dan tijdens de Week van de Provinciedomeinen deel aan de workshop mandala's maken. Terwijl de kinderen een mandala maken bij Woudvrouw, kunnen de grote mensen een bosbad nemen bij Somaya. Meer informatie vind je hier.FIjn om weten! De workshop gaat door op maandag 15 april, woensdag 17 april en zaterdag 20 april. Je kunt kiezen op welke dag je deelneemt. Prijs: 12 euro

Alle info vind je hier

 

Huifkarrentocht in Provinciedomein Huizingen

Doe eens iets echt origineel en maak een ritje door het Provinciedomein Huizingen in een huifkar getrokken door twee Brabantse trekpaarden. De activiteit is gratis. Inschrijven verplicht.
Huifkartocht van telkens 20minuten. Elke 20minuten start er een groep, het startuur wordt u meegedeeld bij de inschrijving.

Alle info vind je hier


Kom op adem in Provinciecomein Diest

Ga samen met je kind/eren aan de hand van tips op onze facebookpagina op zoek naar onze mysterieuze schat en win een gratis Vik-nick ofwel picknick voor VIK’s (very important kids) op zondag 21 april tijdens hun seizoensopening! Tijdens deze opening staat er ook een gratis paaseirenraap op het programma!
Verder kan je gratis deelnemen aan onze FikFak paasworkshop op donderdag 18 april. Tussen 14 & 16uur kan je hier via verschillende speel-vecht en ontspanningstherapieën je al spelend leren ontspannen.

Alle info vind je hier

Veel meer tips vind je hier