Hier kan je paaseieren gaan rapen

We zitten al in de helft van de paasvakantie. Begint de verveling al toe te slaan? Geen nood, Pasen staat voor de deur en dat betekent dat er nog heel wat paaszoektochten en paaseierenrapen op de agenda staan. Wij maakten een handig overzichtje op door het paaseierenbos nog de bomen te zien.

1. Familiezoektocht ‘De waarheid over het ei’ - nog tot 21 april in pam Ename
Zin in een toffe activiteit om samen met je (klein)kinderen te doen? In pam Ename kan je deze week terecht voor een digitale familiezoektocht naar de waarheid over het ei en hoe die te linken valt met de bruisende Enaamse geschiedenis. Ridders, monniken, eieren! En het leuke is: je hoeft zelf niets mee te brengen, wij hebben alles voor jou en je (klein)kinderen op een tablet geplaatst die je gratis kan ontlenen.

Ook leuk! Paaseierenzoektocht op zaterdag 20 april
Ben je jonger dan 12 jaar? Kom dan mee met de Paashaas naar paaseieren zoeken in de tuin van pam Ename! Aan de balie krijg je na afloop een mooi pakketje!
Ouders en grootouders die ons bezoeken tussen 14 en 16 uur krijgen een gratis kop koffie aangeboden! Gratis extraatje: een gids staat klaar om een woordje uitleg te geven!
Reserveren via reservatie.pam-ename@oost-vlaanderen.be

2. Paaseitjeswandeling in het park van Tervuren op 21 april 
Op Paaszondag vliegen de paasklokken over het park. Vanaf 14u kunnen kinderen tot zes jaar op zoek naar grote, kleine, bruine of witte eitjes. Ouders zijn uiteraard ook welkom! De wandelingen zijn twee kilometer lang en duren ongeveer een uurtje. Wacht niet te lang met inschrijven want het aantal deelnemers is beperkt!  Inschrijven verplicht via reservaties.tervuren.be/tickets.

3. Paaseierenspeurtocht Plantentuin Meise nog tot 22 april 
Speur mee naar de grote paaseieren, doe de opdrachten en kraak de code om de nestkastjes te openen! Je krijgt een kaartje met uitleg over de paasspeurtocht bij de kassa. En op het einde van de speurtocht krijgt elk kind een kleine lenteverrassing. Alle info vind je op de website van de Plantentuin Meise.

4. Paasspeurtocht in het Arboretum Kalmthout nog tot 22 april
Doe mee met de paasspeurtocht en verzamel zoveel mogelijk eieren op je speurkaart. De tuiniers verstoppen 99 kleurrijke afbeeldingen van paaseieren tussen de planten.Vind je ze allemaal? Dan ben je een uitstekende speurneus! Wie zoekt die vindt, en krijgt als beloning een chocolade verrassing. Onderweg kun je over bomen wandelen en schaapjes tellen in de wei. Pret verzekerd!

 

5. Paasfestival in Bokrijk
Deze week beleef je het Openluchtmuseum op z'n paasbest! Ontdek met het hele gezin oude paasgebruiken, bezoek de jonge dieren of waag je aan een spelletje eierenrollen, eierestafette of mastklimmen. Naast deze extra paasactiviteiten kan je uiteraard tijdens de paasvakantie ook genieten van de vaste Bokrijkprogrammatie. Zo kan je een lederen geldbuigel, zelf een potje draaien of een vogelvoederkastje timmeren. Ook kan je binnenkijken bij de imker en het weefatelier. Of misschien kom je de herder en zijn schapen wel tegen! Op paaszondag en paasmaandag vier je samen met de Bokrijkacteurs Pasen zoals dat meer dan 100 jaar geleden gebeurde.

6. Paaseierenzoektocht in pretpark Bellewaerde nog tot 22 april 
Ga deze week nog mee paaseieren zoeken in Bellewaerde en word beloond met een zakje heerlijke Jacques chocolade eitjes.

7. Paasparcours in het Zwin
Nog tot en met maandag 22 april kan je in het Zwin Natuur Park de activiteiten van het paasparcours ontdekken. Van turen in de kijkhut tot een boeiende presentatie met interessante weetjes over eieren.

8. Sportief paaseietjes zoeken in het Sportimonium
Nog tot en met 22 april zijn paaseitjes kampioen in … verstoppertje spelen. Waar hebben ze zich deze keer verstopt? In de volkssportentuin? Misschien bij ‘Meten met Atleten’ ? Of in de spiksplinternieuwe expo ‘Van Michaux tot Merckx’ over de fiets? Wie zoekt die vindt! Ga op zoek, kraak de code en ga met heerlijke paaseitjes naar huis. Kom tijdens de paasvakantie trainen, spelen en sporten in het Sportimonium. De paaszoektocht is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

9. Grote paaseierenraap in het Provinciedomein Huizingen
De paashaas heeft in het speelbos van het Provinciedomein Huizingen honderden paaseieren verstopt. Ook de paashaas zelf zit er verstopt! Wie vindt hem? Start om 10u stipt - Speciaal voor kinderen (6-12 jaar) ps: voor kleuters (3-5 jaar) is er de gewone paaseierenraap het Provinciedomein Huizingen

10. Raap paaseitjes met Kaatje en Kamiel in Plopsa Indoor
Een paasfeestje om nooit meer te vergeten? Ketnet Junior komt naar je toe met Kaatjes Paaseierenraap! Kaatje en Kamiel wachten je op voor de leukste Paaseierenraap ooit! Raap je mandje vol, ontvang een chocolade lekkernij van Libeert en zet je schrap voor een leuke ontmoeting met Kaatje en Kamiel!