Neem je papa mee terug in de tijd op Vaderdag!

Op zondag 11 juni is het tijd om alle papa's in de bloemetjes te zetten. Wat dacht je van een originele terug-in-de-tijd uitstap als Vaderdag cadeau? Want geef toe, elke vader zou het geweldig vinden om samen met jou op pad te gaan in musea en attracties waarbij hij kan zeggen 'in mijn tijd....'. 
Weet je niet goed waar te beginnen? Wij wel, dus hebben we hier enkele tips die elke papa doet denken aan het verleden.

vaderdag uitstap

Wegdromen bij de auto's van vroeger

Is de papa een echte autofanaat? Neem hem dan op Vaderdag mee op uitstap mee naar AutoWorld Brussels! De vaste collectie beschikt over wel 250 unieke auto's, en er is wel altijd iets te doen. Momenteel vindt er een bijzondere expo plaats in het nationaal museum: Chevrolet Corvette a legend turns 70. In 1953 kwam de eerste echte Amerikaanse sportwagen op de markt. Sindsdien zijn er acht generaties Corvettes gekomen en gegaan, totdat vorig jaar de C8 werd voorgesteld. De tentoonstelling is een eerbetoon aan deze Amerikaanse sportwagen. 

vaderdag uitstap

Daar komt de trein!

Heeft je vader het eerder voor treinen? Dan hebben we zelfs twee leuke uitstappen, eentje in Schaarbeek, namelijk TrainWorld, en een andere in Maldegem, het Stoomtreinmuseum

Ga naar Schaarbeek en beleef in TrainWorld een zinnenprikkelende en unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Maar ook het Stoomtreinmuseum in Maldegem is niet te missen. Bekijk hier de reportage van papa Gene en ontdek waarom jij en je papa er zeker naartoe moeten!

vaderdag uitstap

Terug naar de kindertijd...

Ja hoor, er bestaan verschillende musea in ons land die het speelgoed van toen tentoonstellen aan jongere generaties. Sommigen zullen geen flauw benul welk speelgoed er vroeger werd gebruikt, maar een klassieker als LEGO blijft nog steeds hartstikke populair. Ga met je vader naar het Speelgoedmuseum in Mechelen om eens flink terug in de tijd te gaan. Dompel je onder in een van Europa’s grootste speelgoedcollecties. (Her)ontdek speelgoed uit hun kindertijd en misschien zelfs die van hun (groot)ouders. 

Is de papa fan van LEGO? Ga dan snel naar het LEGO Discovery Centre in Brussel! Kom samen met je familie en vrienden spelen, creëren en plezier maken in een oversized LEGO wereld. Ga op ruimte missie in een digitaal universum, maak een immersieve treinrit, kijk een 4D LEGO film en veel meer! 

vaderdag uitstap

De koers blijft een klassieker

Weet jouw papa exact wanneer de Ronde van Vlaanderen begint en kent hij ook alle andere koersen? Vertelt hij soms gretig over de meest prestigieuze koersen uit het verleden? Neem je papa dan mee naar een echt wielerparadijs! We hebben alvast twee toppers in Vlaanderen; KOERS en het Centrum Ronde van Vlaanderen!

KOERS in Roeselare is dé plek waar jong en oud het wielervirus en de fietsmicrobe opdoen en waar je de passie voor de fiets en de sport deelt en beleeft. KOERS is (er) voor iedereen! Maar ook het Centrum Ronde van Vlaanderen is voor wielerpapa's een echte topper. Het is een actief en passief (wieler)belevingscentrum waar elke doelgroep terecht kan!